Info Turism

S-a deschis cea mai ravnita zona de schi din masivul Postavarul

Publicat: 11 ian. 2017
9
Primaria Brasov a anuntat ca de miercuri schiorii vor avea la dispozitie cea mai ravnita zona de schi din masivul Postavarul, ,,S-ul mare” de pe Partia Lupului, care a fost inchisa in ultimii patru ani, in acest moment fiind deschise toate partiile de pe domeniul schiabil din Poiana Brasov.
,,S-ul mare” de pe Partia Lupului a necesitat o serie de amenajari speciale, astfel incat schiorii sa beneficieze de conditii ideale pentru acest sport. ,,S-ul mare” a mai fost deschis in sezonul 2012-2013 si este recomandata doar schiorilor experimentati, se arata intr-un comunicat al Primariei Brasov.
Toate partiile de pe intreg domeniul schiabil sunt in conditii foarte bune, stratul de zapada este intre 100 si 120 cm in partea superioara a domeniul schiabil si intre 80 si 120 cm in partea inferioara, iar starea zapezii este, de asemenea, una foarte buna, conform bizbrasov.ro.
Miercuri sunt functionale urmatoarele instalatii pe cablu: telecabina Kanzel, telecabina Capra Neagra, telegondola, telescaunul Ruia, telescaun Lupului, teleschi Bradul si teleschi Stadion.
In acest moment ninge in Poiana Brasov si sunt aproximativ -9°C. La ora 9.00 temperatura era de -16°C in masivul Postavarul si de -11°C in Poiana Brasov. Prognoza meteo prevede pentru urmatoarele ore ninsoare, iar la noapte temperatura va scadea pana la -17°C, potrivit sursei citate.
Domeniul schiabil din Poiana Brasov a fost extins in urma cu patru ani. Partiile au, in prezent, o lungime totala de 24 de kilometri si se intind pe o suprafata de 85 de hectare. O urcare sau o coborare cu telecabinele din Poiana Brasov costa 20 de lei pentru adulti si 10 lei pentru copiii intre sase si 12 ani. Urcarea si coborarea vor costa 35 de lei pentru adulti si 17 lei pentru copii. In ceea ce priveste accesul pe puncte la telecabine, telegondola, telescaune si teleschiuri, cea mai ieftina cartela, de 6 puncte, costa 30 de lei pentru adulti si 15 lei pentru copii, iar cea mai scumpa, cu 240 puncte costa 550 lei pentru adulti si 290 lei pentru copii. De asemenea, iubitorii sporturilor de iarna pot opta si pentru abonamente la transportul pe cablu, care difera in functie de ore, pretul incadrandu-se intre 60 si 100 de lei. Pe zile, un abonament de o zi cu urcari nelimitate costa 140 de lei (80 de lei pentru copii), iar pentru 10 zile din sezon, consecutive sau nu – 1.000 de lei (600 de lei pentru copii).
Cele mai aglomerate partii din Poiana Brasov sunt Bradul, Lupului, Drumul Rosu si Sulinar. Schiorii incepatori pot folosi partia Bradul, care are o lungime de 430 de metri. Partiile cu dificultate medie sunt Drumul Rosu (4.725 metri) si Sulinar (2.820 de metri), iar cele destinate schiorilor cu experienta sunt partiile Lupului (2.605 metri), Subteleferic (2.200 de metri) si Kanzel (297 metri).
Adauga un comentariu