Eveniment-Social

S-a deschis cresa de la Hotelul Municipal din Iasi

Publicat: 09 oct. 2019
168 Vizite 0 Comentarii

Parintii din municipiu isi pot inscrie copiii la o noua cresa deschisa in oras. Primarul Mihai Chirica a participat ieri, 8 octombrie, la slujba de sfintire a Cresei Municipale, un nou spatiu educational si de îngrijire pentru copii creat prin refunctionalizarea, amenajarea si dotarea fostului Hotel Municipal de lânga Piata Independentei.

"Am luat o cladire aproape abandonata care, de altfel, nu prea îsi mai gasea utilitatea si am transformat-o în cresa, pentru ca este nevoie de a asigura un numar mai mare de locuri pentru copii. A fost nevoie de un efort sustinut, dar important este ca am reusit sa terminam lucrarile într-un timp record, iar peste 100 de familii de ieseni îsi pot sti copiii în siguranta si pe mâini bune în acest nou spatiu. Am început lucrarile în luna iulie si le-am finalizat în luna septembrie. Astazi (ieri- n.r.) am reusit si sa o sfintim si vrem ca aceasta cresa sa poarte numele Sfintei Cuvioase Parascheva, al carei hram va fi în curând, pe 14 octombrie", a mentionat primarul Mihai Chirica.

Cresa are o suprafata totala de 890 de metri patrati si se desfasoara pe cinci niveluri: mezanin, parter si trei etaje. La etajele inferioare sunt amenajate vestiare, spatii tehnice si administrative, o spalatorie, un cabinet medical, o bucatarie si sali de mese, iar la cele superioare, sali pentru grupele de copii, dormitoare si grupuri sanitare. Noua cresa are o capacitate maxima de 150 de locuri (câte doua grupe a câte 25 de copii pe cele trei niveluri de vârsta: mica, mijlocie si mare) si 32 de angajati. Costurile lucrarilor de refunctionalizare si amenajare si ale dotarilor se ridica la circa 500.000 de lei.

Vezi si: O suta de copii din Iasi vor avea o cresa moderna. Costurile sunt de aproape 400.000 de euro

În prezent, Directia Crese din subordinea municipalitatii iesene gestioneaza 11 crese, cu o capacitate de 39 de grupe, respectiv 975 de locuri pentru copii. În cursul acestui an, Primaria a semnat contracte de proiectare si executie a lucrarilor de modernizare si extindere a Cresei nr. 10, contra unei sume de circa un milion de lei, fara TVA, precum si a Cresei nr. 1, contra unei sume de aproximativ 1,8 milioane de lei, fara TVA, iar în prezent lucrarile sunt în desfasurare. În alta ordine de idei, Primaria va organiza în aceasta perioada o licitatie pentru contractarea serviciilor de proiectare a cinci noi crese.

Licitatia are o prevedere bugetara de 378.151 lei, fara TVA (450.000 lei, suma cu TVA), iar firmele interesate pot depune oferte pâna miercuri, 16 octombrie, ora 15:00. Firma câstigatoare va avea la dispozitie trei luni pentru a livra un proiect tip, modular, structurat pe module de patru, sase si opt sali de grupa, în functie de suprafata de teren disponibila, precum si alte studii si avize. Cresele vor fi proiectate si apoi construite pe amplasamente libere aflate pe bulevardul Tudor Vladimirescu, soseaua Iasi-Voinesti, strada Stindardului, iar alte doua pe strada George Emil Palade.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit