Actualitate

S-a deschis hotelul pentru bolnavii de cancer de la Institutul de Oncologie Iasi

Publicat: 31 mai 2016

Bolnavii de cancer din alte judete care fac radioterapie la Institutul Regional de Oncologie din Iasi se pot caza la hotelul unitatii medicale. Bolnavii vor sta gratuit in hotel, pe perioada efectuarii sedintelor de radioterapie. Hotelul ofera cazare si apartinatorilor pacientilor, care vor plati 45 lei pe noapte. Hotelul are o capacitate de 70 de locuri, cu posibilitatea de a fi amenajate inca 20 in viitorul apropiat.

„Pacientii nu platesc nimic. Pentru apartinatori se percepe un tarif de 45 lei pe noapte. Spatiul ofera cazare pacientilor din alte judete care nu au posibilitatea sa plateasca cazare la un hotel sau pensiune din oras. Pacientii cu o stare de sanatate alterata vor ramane internati la Institut. Acolo vor fi cazati pacientii care se pot deplasa. La IRO Iasi, 40 la suta dintre bolnavi sunt din judetele Moldovei sau din alte zone ale tarii”, a declarat ec. Mirela Grosu, managerul IRO Iasi.

 Unitatea medicala plateste lunar o suma de bani catre SC Ecoedil Management SRL din Iasi, firma care a concesionat spatiul pentru o perioada de 8 ani, initial, dar, ulterior, contractul a fost modificat pentru 7 ani si 7 luni, firma fiind sanctionata pentru intarzierea lucrarilor de reparatii ale imobilului. Firma care administreaza hotelul, cotat la trei stele dupa cum a precizat patronul, apartine lui Catalin Cristian, consilier local PSD. Firma incaseaza lunar cate 45 lei, cu TVA inclus, pentru fiecare bolnav cazat la hotel. Toate cheltuielile privind intretinerea hotelului sunt suportate de firma. loading...

Comentarii
Adauga un comentariu