Curiozitati

S-a descoperit o camera secreta in Palatul subteran al imparatului Nero. Nimeni nu a stiut de existenta ei timp de 2.000 de ani

Publicat: 17 mai 2019
9

Arheologii au descoperit din intamplare, in timpul unor lucrari de restaurare, o camera secreta in palatul subteran al imparatului Nero, chiar langa Colosseum.

Incaperea uriasa, numita Camera Sfinxului, este decorata cu bogate picturi murale, infatisand creaturi reale si mitologice, printre care si un sfinx, arata Live Science.

Pot fi admirati zeul Pan, centauri, pasari si creaturi acvatice, dar si un razboinic inarmat cu un arc, o armura si o sabie, atacat de o pantera.

Desenele, in care predomina rosul, verdele si galbenul, au supravietuit incredibil de bine timp de doua milenii.

Conform unui comunicat transmis de arheologii care muncesc in parcul Colosseum-ului, camera a fost descoperita accidental, in timp ce se lucra la o incapere aflata in vecinatate. Tavanul acesteia, unul curbat, e inalt de 4,5 metri, iar mare parte din camera este inca acoperita de praf.

Nero a inceput sa construiasca acest masiv palat in anul 64 d.Hr., dupa ce un incendiu masiv, devastator, care a tinut sase zile, a ars doua treimi din Roma.

Se crede ca initial palatul a avut cel putin 300 de camere, care se intind pe circa 300 de acri de teren. Palatul sau ostentativ a fost o rusine a acelor vremuri, asa ca, dupa ce s-a sinucis, in anul 68 d.Hr., s-au depus eforturi pentru a fi ascuns. Peste el s-au construit alte structuri, printre care si Colosseumul.

Adauga un comentariu