Magazin

S-a descoperit un preparat minune care combate ACNEEA

Publicat: 22 iun. 2012
1

Specialistii de la Universitatea Leeds Metropolitan au descoperit ca cimbrul poate fi un tratament mult mai eficace impotriva acneei decat cremele care se gasesc in comert. Grupul de de cercetatori a studiat efectele cimbrului, galbenelelor si mirului asupra bacteriei care provoaca acneea, infectand porii.

Toate cele trei plante au neutralizat bacteria in 5 minute, insa cel mai eficace s-a dovedit a fi cimbrul. Cercetatorii spun ca urmeaza sa aprofundeze acest studiu intrucat rezultatele lui pot insemna solutia pentru mii de oameni care se confrunta cu aceasta problema delicata.

Produsele aflate acum pe piata, care contin peroxid de benzoil, pot duce la senzatii de arsura  si iritatii ale pielii, iar aceste preparate pe baze de plante sunt mai blande pentru piele si au proprietati antiinflamatorii.

Lumea medicala este intrigata de noile descoperiri ale echipei de la Universitatea Leeds Metropolitan, condusa de dr. Margarita Gomez-Escalada.

“Cu siguranta vor fi facute mai multe studii pe aceasta tema. Insa este o perspectiva incitanta care va fi imbratisata cu multa bucurie. Nu incercati, totusi, singuri acasa. Experimentele din laborator difera mult fata de ce isi poate face omul acasa in bucatarie”, a declarat dr. Joshua Zeichner, profesor asistent de dermatologie la Facultatea de Medicina din cadrul Manhattan.

“Atat de multi oameni sufera de acnee incat este oricand binevenit un astfel de tratament. Suntem mult prea departe pentru a descoperi un preparat minune care sa contina cimbru, insa aceasta descoperire este foarte interesanta”, a declarat dr. Amy Forman Taub, profesor asistent de dermatologie la Facultatea de medicina din Northwestern din Chicago.

“Peroxidul de benzoil usuca pielea si este iritant, iar un tratament pe baza de plante ar fi fabulos”, a spus, la randul sau, dr. Michele Green, dermatolog la Spitalul Lenox Hill din New York City.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Adauga un comentariu