Actualitate

S-a dovedit stiintific: Nichita este mincinos

Publicat: 10 dec. 2010
1

@ O creatie digitala revolutionara realizata de un grup de cercetatori ai Universitatii Alexandru Ioan Cuza poate dovedi stiintific minciunile si demagogia ieftina a politicienilor @ Reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI au facut un experiment @ Alese la intamplare, doua texte ce apartin primarului Iasului, Gheorghe Nichita, si deputatului Marius Spinu au fost analizate de specialisti @ In urma studierii a ceea ce au promis cei doi in ultima campanie electorala, discursurile lor s-au dovedit a fi simple vorbe goale si care manipuleaza

Stiinta si-a spus definitiv si irevocabil cuvantul: actualul primar al municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, i-a mintit pe toti iesenii cand le-a cerut votul la ultimele alegeri locale, din 2008. Astfel, in baza unui soft creat de un grup de cercetatori ai Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC), ce poate analiza textele politicienilor, s-a demonstrat ca Nichita are un discurs social si rational, sec si tipic politicianist, invatat pe de rost, fara a simti ceva sau fara a crede in el cand il spune.

Nichita, manipulatorul numarul unu al Iasului

Primarul Nichita este un exemplu clasic si tipic pentru politicienii ce-si propun sa manipuleze si sa-i minta pe ceilalti. „Din textul pe care l-am analizat si care apartine primarului Gheorghe Nichita reiese ca se axeaza pe elemente ce tin de social si sunt rationale. Este tipic celor care sunt special create politicienilor, sec si invatat dinainte si nu are nimic sentimental in el. Poate fi vorba de ceva care a fost invatat dinainte si isi propune sa manipuleze”, spune Iulia Scutariu, student implicat in cadrul softului. Astfel, doar vorbe goale si promisiuni desarte le-a bagat pe gat iesenilor primarul Nichita atunci cand le-a cerut votul. Modul in care arata orasul este dovada clara a modului in care, fara nici o jena, actualul edil-sef a mintit mii de ieseni. Mai mult, pentru ca presa sa nu mai demaste minciunile pe care le spune, Gheorghe Nichita a impus o cenzura stalinista in Primaria Iasi, accesul jurnalistilor care nu dovedesc obedienta si slugarnicie fiind interzis.

Deputatul Marius Spinu, as la demagogie

De asemenea, in urma analizarii unui fragment dintr-un discurs prin care deputatul Marius Spinu le cerea iesenilor din Tatarasi, zona unde a candidat in 2008, un loc in Parlamentul Romaniei s-a dovedit a fi un alt exemplu de manipulare. „Si la deputatul Marius Spinu este vorba de un text social, rational. Este tipic pentru un politician: un discurs invatat pe de rost, care poate fi consideratt manipulatoriu si care sa-i pacaleasca pe alegatori, nu are nimic din sentiment in el”, mai spune Iulia Scutariu.
Softul care demasca demagogia si promisiunile desarte ale politicienilor a fost prezentat ieri, in Sala Pasilor Pierduti si in Aula Magna „Mihai Eminescu” de la Cuza, alaturi de alte creatii stiintifice si tehnologice de ultim nivel.

Comentarii
  • E foarte rau ca nu ati stiut pina acuma ca Nichita minte,asta minte decind a intrat ca informator,ca doar acolo nu reclama lucrui adevarate,ci le talcaluia dupa sinea putere,ca sa dea bine la sefii de la securitate,si sa se puna el bine.Acesta este un animal din copilarie,nu de acum de cind este primar,o sa-l dea Ieseni jos cit de curind.

  • sa-ti zic eu ceva … daca e adevarata chestia aia stiintifica,desi ma indoiesc,fiind creata de romani,DACA ATI FOLOSIO LA ORICE PERSOANA AR ZICE CA E MINCINOASA … „modul in care arata orasul” :)) tare as fi eu curios sa vad cum ar fi aratat cu oprea primar sau cu adomnitei de la pnl … SI IESENII SUNT VINOVATI PENTRU FELUL IN CARE ARATA ORASUL… DACA NU AR MAI FI IMPUTITI SI AR FACE SI PASTRA CURATENIA SI DACA ATUNCI CAND AU CEVA DE ASFALTAT SAU UN TROTUAR DE FACUT SI-AR FACE TREABA BINE AR FI FOST ORASUL PREA FAIN …DAR PUN PARIU CA SI VOI ASTIA DE LA BZI SUNTETI NISTE ****** CARE ARUNCA SACUL CU GUNOI LA COSUL DE LA COLTUL STRAZII …

  • au ajuns toti taranii de la Cotusca[Simirad] si Dorohoi[Nichita] sa conduca Iasul,ca nu avem oameni de valoare noi in Iasi.Intrebativa cata spaga a luat Nichita la proiectul Palas? astea ne conduc pe noi,ne meritam soarta.

  • cea mai mincinoasa creatura din tara,in ordine piratul,piticania,tot staful pdl-ist,din guvern.sa vedeti ce scandal iese cu dezvaluirile de cumparare de voturi in pdl.cea mai neagra pagina din istoria tariidin toate timpurile.sobolanimea incepe sa se agite.sobolanimea nu v-a mai pupa parlamentul.iar dihania de basescu sa-si scoata din minte ca v-a deveni prim ministru.doar la berhaus..

  • s-a dovedit stintific ca avem un MINCINOS si un SECURIST pe nume GHEORGHE NICHITA,rusinea IASULUI,comunist imbecil,cind ai intrat la primarie nu aveai nici chiloti iar acum ai vile si masini de lux

  • NICHITA ESTE MINCINOS,PARSIV,SECURIST,MAFIOT,ETC. ASA CA DRAGI IESENI VOTATI GHEORGHE NICHITA SI IN 2012 PT A NE FI BINE IN CONTINUARE CUM NE-A FOST PANA ACUM

  • Tot respectul pentru realizarile cercetatorilor ieseni, dar nu era nevoie ca acesta reusita sa fie testata pe primarul Nichita, este suficient sa te uiti la „muia” lui , ca sa ma exprim neacademic, si iti dai seama imediat ca ce scoate pe gura este o minciuna, vedeti afirmatiile facute in timpul mandatelor lui si cautati cate sau transpus in realizari, nici una, deci care este concluzia, un mincinos si un perfid.

Adauga un comentariu