Eveniment-Social

S-a extins santierul de la Palat – FOTO

Publicat: 30 iun. 2011

Santierul deschis de Martin Rose pentru reabilitarea liniilor de tramvai de pe Anastasie Panu a ajuns ieri la Hotel Moldova. Sefii Regiei Autonome de Transport Public (RATP) spera ca pana la sfarsitul acestei luni sa poata demara si lucrarile dinspre Elena Doamna spre Palat. Deocamdata, toate utilajele firmei au fost concentrate pe tronsonul Palat – Hotel Moldova. „Lucrarile avanseaza destul de repede, chiar daca vremea nu tine cu noi. Am scos linia de pe un tronson, iar acum am inceput pe celalalt. Daca nu ploua, vom incepe sa turnam zidurile de sprijin pentru noile linii. Imediat dupa ce vom poza liniile si vom turna asfaltul, ne vom muta pe celalalt tronson, respectiv dinspre Hotel Europa spre Palat”, a declarat Cristian Stoica, directorul tehnic al RATP. 
Acesta a mai precizat ca ultima etapa va presupune reabilitarea liniilor peste pasaj, odata cu finalizarea acestuia. La modernizarea liniilor vor participa si 15 angajati ai RATP. Intrarea in parcarea de la Palat se face cu restrictii pe toata durata lucrarilor.
Martin Rose a reabilitat, incepand cu 2008, cele mai importante tronsoane de linii din oras, respectiv 16,4 kilometri de cale de rulare, pentru care a primit aproape 20 de milioane de euro. Prin lucrarile de pe Anastasie Panu, valoarea contractului initial a fost majorata cu 20%. Banii bagati in liniile de tramvai au fost alocati dintr-un imprumut acordat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si de la bugetul local, depasind 20 de milioane de euro. Sefii RATP au precizat ieri ca au reusit sa finalizeze si o alta lucrare, respectiv reabilitarea unei portiuni din linia de tramvai din Tatarasi, de la interesectia strazilor Padurii cu Profesor Ion Paul.

Comentarii
  • Asa da. Acesta este transportul public de care are nevoie Iasul ,,sufocat” pe strazi si in aer de numarul de automobile pe km. patrat, mai mult de atat coroborat cu interzicerea pernanenta a ciculatiei auto pe anumite strazi sau tronsoane ale acestora.

Adauga un comentariu