Actualitate

S-A FACUT DE RAS! Explicatii puerile date de Cosette Chichirau pentru golaniile facute de USR Iasi

Publicat: 18 iun. 2019
1

Cosette Chichirau s-a umplut de penibil dupa ce a fost prinsa ca matusa sa a incheiat un contract cu USR Iasi pentru sediul de filiala. Deputata a incercat sa se scuze, spunand ca este vorba despre un contract de comodat cu titlu gratuit, iar familia sa nu a primit niciun ban. "Pentru contractul de comodat pentru sediu, in 2017, primariile ne refuzau sedii si nu puteam sa functionam din punct de vedere contabil, pentru ca nu aveam CIF. Ca sa ai CIF, trebuie sa ai o adresa in circumscriptia respectiva. Pentru noi, circumscriptia era Iasi. Am facut un contract de comodat. Contractul de comodat este un contract cu titlu gratuit. Asta inseamna ca niciodata nu s-a schimbat vreun leu intre mine si familia mea si partid. Acest contract de comodat era necesar ca noi sa obtinem o adresa cu care sa mergem la ANAF si sa cerem CIF. Din 2017, situatia s-a schimbat astfel incat avem CIF doar pe national, toti functionam pe Codul de Inregistrare Fiscala al partidului si toate aceste CIF-uri s-au anulat. Acest contract de comodat nu mai este de actualitate. Eu neavand nicio proprietate in Romania, trebuie sa apelez la matusa mea, sa ma ajute cu adresa", a declarat Cosette Chichirau.

Incredibil! Lista demnitarilor ieseni care si-au burdusit conturile din scaunul de parlamentar! Unii si-au ascuns averile de teama organelor de ancheta

In plus, banii pentru benzina erau luati in numele presedintelei filialei USR Iasi Filip Havarneanu. Chichirau a incercat sa explice ca sumele erau decontate pentru combustibilul folosit la masinile utilizate de catre membri ai USR, in scop electoral. "Noi nu putem deconta benzina decat daca avem un contract de comodat cu o masina. La partid nu avem nicio masina in proprietate la filiala. In contabilitate nu avem cum sa decontam benzina, adica oamenii fac mii de km pe banii lor. Nu avem cum sa le dam bani. Atunci, solutia este sa faci un contract de comodat pe care nu platim absolut nimic", a mentionat Chichirau.

Cosette Chichirau a precizat ca nu ar exista nicio legatura intre asociatia sa si USR. "Eu am infiintat o asociatie cu scopul de educatie. Se cheama centrul de stiinte Aleodor. Niciun ban nu a fost schimbat intre asociatie si partid, nu este nicio legatura intre cele doua. Contabilitatea noastra este absolut transparenta, putem s-o publicam pe toata", a precizat Chichirau.

Comentarii
Adauga un comentariu