Local

S-a facut lumina! Fata tinuta legata si mama ei au ajuns la Socola, intr-un final!

Publicat: 09 sept. 2016
1

Ieri, dupa ce cazul Nicoletei Leonte a ajuns in atentia autoritatilor, au aparut primele reactii. Astfel, dupa mai multi ani de chin, fata a fost in sfarsit eliberata. Ieri, in jurul pranzului, tanara a fost luata de la domiciliu. Pentru ca mama ameninta incontinuu ca se va sinucide daca fata ii va fi luata, autoritatile au decis sa o ia si pe batrana. Asadar, ambele femei au fost aduse la Iasi, evaluate, apoi internate in Institutul de Psihiatrie Socola, unde vor sta sub atenta supravhegere a medicilor. Nicoleta Leonte, tanara din comuna Probota, a fost tratata ca un animal de companie, chiar de catre mama ei. Inca din primii sai ani de viata, fata a fost diagnosticata cu o problema psihica, iar de o perioada este tinuta legata. Mama fetei spune ca daca o lasa libera devine agresiva si cauta sa se automutileze.

Prin urmare, de multe ori este legata fedeles si lasata in curte. Zilnic, mai ales pe perioada verii, vecinii o vedeau cum sta legata cu mainile la spate, dar s-au obisnuit cu ea si nu li se mai parea nimic iesit din comun. Pe de alta parte, cu toate ca spune ca se chinuie cu fata, mama acesteia nu voia nici in ruptul capului sa renunte la ea, beneficind totodata si de o suma de bani de pe urma ei. Gura satului spunea ca acesta ar fi de fapt motivul pentru care refuza sa o interneze. Lunar, femeia incaseaza peste 1.500 de lei, bani ce i-ar imparti cu un frate de-al Nicoletei.

Chiar daca batrana nu confirma aceasta situatie si spune ca fratele Nicoletei se intretine singur, acesta nu are niciun venit si niciun loc de munca. Daca am arunca o privire peste toate aspectele, am observa ca lucrurile se leaga intr-o masura sau alta si este posibil ca batrana sa se foloseasca de fiica pentru bani. Chiar daca ar fi asa, autoritatile nu pot lua masuri. Femeia este asistentul personal al Nicoletei si are decizie asupra ei. Cu toate ca autoritatile au incercat sa discute cu tanara, mama ei intervenea in discutie si o manipula, facand-o practic sa ofere raspunsurile pe care ea le doreste.

Adauga un comentariu