Titlurile zilei

S-a făcut pace între clanurile interlope din Iași, după un măcel cu sabia la mall! Cum au ajuns Cordunenii să-și dea mâna cu membrii clanului Tănase (Exclusiv)

Publicat: 25 aug. 2020
Judecătorii ieșeni l-au condamnat pe Vandam Constantin, dar cu suspendare, după un atac cu sabia la mall
Vandam Constantin a scăpat de pușcărie, după ce un apropiat al clanului Corduneanu și-a retras plângerea

Măcel între interlopi, cu sabia, la un mall din Iași! Vandam Constantin a scăpat de pușcărie, după ce un apropiat al clanului Corduneanu și-a retras plângerea! Vandam a fost condamnat de judecătorii ieșeni, dar cu suspendarea executării pedepsei. În plus, acesta a fost obligat să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității

Măcel între interlopi, cu sabia, la un mall din Iași! Vandam Constantin a scăpat de pușcărie, după ce un apropiat al clanului Corduneanu și-a retras plângerea! Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Vandam Constantin la pedeapsa rezultantă de 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și portul sau folosirea de obiecte periculoase.

În schimb, judecătorii au încetat procesul penal pornit împotriva lui Vandam Constantin cu privire la comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe, ca urmare a retragerii plângerii prealabile de către persoana vătămată Remus Adrian Hotin, un apropiat al clanului Corduneanu.

„Instanța dispune ca inculpatul Vandam Constantin să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Direcției Exploatare Patrimoniu sau în cadrul Direcției de Asistență Socială Iași, pe o perioadă de 80 de zile. Ia act că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în cauză”, au precizat magistrații din cadrul Judecătoriei Iași.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Măcel între interlopi, cu sabia, la un mall din Iași!

Procesul lui Vandam Constantin a început pe 25 iulie 2018. Procurorii ieșeni l-au trimis în judecată pe Vandam Constantin pentru lovire și alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice și port ilegal de obiecte periculoase. Mai exact, acesta a fost acuzat că ar fi lovit cu sabia, la mall, o altă persoană, după ce apropiați de-ai săi au avut un conflict cu membri ai familiei Corduneanu.
Povestea acestui dosar a început pe 29 februarie 2016, când Remus Adrian Hotin a făcut o plângere împotriva lui Vandam Constantin, după ce acesta din urmă l-ar fi lovit cu sabia în picior. Plângerea a fost depusă la 5 zile după un scandal ce a avut loc în zona Tudor Vladimirescu, când între membri ai familiei Constantin și cei ai familiei Corduneanu a izbucnit un conflict.

„După ce a ieșit din complex, inculpatul Vandam Constantin a scos din geanta pe care o avea asupra lui o sabie și a alergat spre grupul din care făcea parte Remus Adrian Hotin, lovindu-l pe acesta din urmă cu sabia în zona piciorului. Astfel, victimei i-au fost provocate leziuni traumatice ce au necesitat 9-10 zile de îngrijiri medicale”, au menționat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Vandam Constantin a scăpat de pușcărie, după ce un apropiat al clanului Corduneanu și-a retras plângerea!

Anchetatorii au mai afirmat că, ulterior, membrii familiei Constantin au urcat într-un taxi, care a pornit înspre ieșirea de pe bulevardul Tudor Vladimirescu. Pentru că un alt taxi era oprit din cauza culorii roșii a semaforului, o persoană neidentificată din grupul lui Vandam Constantin a coborât și a lovit cu un corp dur luneta vehiculului oprit. De teamă, șoferul nevinovat a dat mașina deoparte, în așa fel încât taxiul să poată pleca. Taximetrul avea la acel moment și un client, care a relatat că individul care a lovit ar fi spus:

„Dă-i drumu’ mai repede, dă-i drumu’!”

Vandam Constantin a mai fost judecat pentru tulburarea ordinii și liniștii publice într-un alt dosar ce a vizat un atac cu săbii asupra unei mașini conduse de persoane cu care se afla în dușmănie. Pentru acea faptă, el a fost condamnat tot cu suspendare, după ce a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției. În schimb, în acest ultim dosar, partea vătămată, apropiată a clanului Corduneanu, și-a retras plângerea prealabilă pentru acuzația de lovire sau alte violențe. Astfel, Vandam Constantin a scăpat de pușcărie, el fiind condamnat cu suspendarea executării pedepsei, după acest măcel între interlopi, cu sabia, la mall.

Adauga un comentariu