National

S-a făcut public documentul care arată că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, putea rezolva problema gunoaielor încă de acum 2 luni

Publicat: 16 iun. 2021
Clotilde Armand la o conferință de presă a partidului

A fost prezentat documentul oficial care arata ca primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, ar fi putut rezolva încă de acum 2 luni criza gunoaielor .

Agenţia care se ocupa de serviciile de comunitare a oferit un termen primăriei care a expirat ieri,15 iunire 2021, aceştia în această perioadă ar fi trebuit să încheie contract cu sortatorii și să îi plătească direct. Primarul Sectorului 1 al Capitalei a anunţat abia astăzi, 16 iunie 2021, ca plăţile au fost făcute şi Romprest poate începe să adune deșeurile de pe străzi.

Începând cu ziua de astăzi, deşeurile au început să fie strânse, iar până în acest moment, aproximativ 200 de tone de gunoi a fost ridicat. Aceste informaţii au fost oferite chiar de către Clotilde Armand, comunicatul fiind făcut public pe o reţea de socializare. În Sectorul 1 zilnic se produce aproximativ 500 de tone de gunoi, ceea ce înseamnă că în ultimele zile s-au adunat mii de tone de gunoi.

„Primăria Sectorului 1 a reușit să deschidă astăzi dimineață porțile sortatorilor și să-i plătească direct (în ciuda piedicilor puse de Romprest) iar gunoiul a început să fie ridicat. În doar 3 ore de la deschidere Romprest a depozitat peste 260 tone de gunoi. Operatorul de salubritate nu și-a plătit sortatorii. Sortatorii și-au închis porțile și operatorul a lăsat gunoiul (lucru interzis de lege și de contractul de delegare) pe străzi. Primăria a găsit o soluție să plătească direct spre sortatori datoriile operatorului. Dar ce credeți? Compania Romprest Service S.A. s-a împotrivit vehement. Și au urmat multe zile de muncă pentru aparatul primăriei să găsească soluții. Și am găsit. Tot astăzi, Primăria Sectorului 1 a notificat Compania Romprest Service S.A. să reia, în 24 de ore, prestarea serviciului public de salubrizare, în caz contrar, după expirarea termenului, contractul cu această societate va fi reziliat de drept”, scrie Clotilde Armand.

Romprest va putea executa silit Primăria Sectorului 1 al Capitalei

După ce oficialii Romprest au dus războiul în instanţă cu Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, aceasta a făcut o altă gafă, aceea de a ataca decizia care nu are cale de atac, aceasta fiind definitivă. Judecătorii de la Sectorul 1 au admis, în cursul zilei de joi 10 iunie 2021, cererea Romprest de a executa silit a Consiliului Local al Sectorului 1. În altă ordine de idei pare că războiul gunoaielor se adânceşte:

„Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 10.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”.

Şeful Gărzii de Mediu a intervenit în acest conflict

Octavian Berceanu este şeful Gărzii Naţionale de Mediu a vorbit sâmbăta, 5 iunie 2021, în cadrul unei emisiuni tv unde a declarat că se efectuează mai multe controale, atât la Primăria Sectorului 1 cât şi la alte primarii, chiar şi la operatorii de salubritate din Capitală.

„Facem o anchetă vis-a-vis de modul de gestiune a deșeurilor în Sectorul 1. Este sub ancheta comisarilor de mediu salubristul din Sectorul 1, luni va întra și primăria. Și vor intra și alte primarii și salubriști, pentru că nu vrem ca această situație să se repete. Vom face o radiografie, vom aplica sancțiuni și ne uităm dacă există elemente care să constituie o plângere penală. Mirosul e greu de suportat. Încă nu au fost temperaturi de 28-32 de grade, așa cum ar fi fost normal pentru această perioadă. Dar a plouat, apa a pătruns în aceste deșeuri și se va încălzi. Și odată ce se evapora această apă, va fi insuportabil disconfortul olfactiv”, a anunțat Octavian Berceanu.

 

Adauga un comentariu