Actualitate

S-a finalizat admiterea de toamna la Universitatea Cuza. Iata topul celor mai cautate facultati

Publicat: 07 sept. 2016
1

Dupa trei zile, Universitatea Alexadru Ioan Cuza (UAIC) a finalizat sesiunea de toamna a înscrierile pentru ciclurile de licenta si masterat. Asta la facultatile si specializarile la care au ramas locuri disponibile dupa admiterea din iulie. În total, au fost scoase la concurs 392 locuri la buget pentru ciclul de licenta si 445 locuri la buget pentru ciclul de master. Facultatea de Drept a UAIC este singura facultate la care, deoarece s-au ocupat toate locurile în sesiunea precedenta, nu s-a organizat concurs de admitere nici pentru ciclul de licenta si nici pentru cel de masterat.

Citeste si:  UAIC mai asteapta o serie de studenti in aceasta toamna

De asemenea, pentru licenta nu s-a organizat admitere nici la Facultatea de Educatie Fizica si Sport (FEFS) si nici la Informatica. Astfel, aproximativ 700 de candidati si-au depus dosarele de inscriere pe locurile ramase libere la licenta si peste 200 la master. Rezultatele vor fi publicate pana pe 10 septembrie. Cele mai multe s-au inregistrat la Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA), Filosofie si Stiinte Social-Politice, respectiv Psihologie si Stiinte ale Educatiei si Litere. Pe de alta parte, cel mai putin cautate facultati cuziste au fost Chimia, Matematica sau Teologia Romano-Catolica.

Citeste si:  Admiterea la marile universitati din Iasi se apropie de final. Cele mai cautate raman UAIC si UMF

Mai departe, tot de trei zile, si la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Ion Ionescu de la Brad din Iasi se desfasoara admiterea de toamna. Pâna pe 9 septembrie 2016, se vor depune dosarele pentru învatamântul cu frecventa (IF), atât pentru studiile universitare de licenta, cât si pentru masterat, programul de înscrieri fiind cuprins între orele 8:00 si 16:00. Candidatii interesati de învatamântul la distanta (ID) pot depune dosarele de admitere în intervalul 12 – 26 septembrie. Pentru admiterea la ID sunt disponibile câte 75 locuri la specializarile: Agronomie, Inginerie economica în agricultura si Horticultura, iar candidatii interesati de cursurile Facultatii de Zootehnie au la dispozitie 50 de locuri. In doua zile, candidatii au depus in jur de 100 dosare.

Citeste si:  S-au publicat rezultatele admiterii la USAMV Iasi

Adauga un comentariu