Magazin

S-a gasit LEACUL pentru CANCER. Cercetatorii au dat peste o adevarata COMOARA!

Publicat: 26 feb. 2015
1
Un ingredient care se gaseste in uleiul extra-virgin de masline, numit antioxidant oleocantal, era cunoscut pentru capacitatea sa de a distruge o varietate de celule canceroase umane, dar procesul prin care acest lucru avea loc nu fusese inteles pana de curand. Mai mult, antioxidantul oleocantal pastreaza intacte celulele sanatoase.
Paul Breslin, profesor la Universitatea Rutgers, a crezut initial ca oleocantalul distruge celulele canceroase tintind o proteina -cheie din acestea care declanseaza apoptoza, un proces prin care celulele vatamate isi declanseaza auto-distrugerea ca raspuns la un anumit semnal. Pornind de la acesta teorie, el a inceput sa examineze indeaproape procesul, alaturi de colegii sai, doi biologi de la Colegiul Hunter din New York.
„Aveam nevoie sa determinam daca oleocantalul tintea acea proteina cauzand moartea celulelor”, explica Breslin. Asadar, in urma studiilor, pentru distrugerea celulor canceroase, apoptoza necesita intre 16 si 24 de ore pentru a-si face efectul, in timp ce oleocantalul distruge celulele canceroase in doar 30 de minute – 1 ora.
Dupa aceste studii, cercetatorii au descoperit ca olocantalul patrundea in veziculele celulelor canceroase, iar in cazul celulelor sanatoase, oleocantalul provoca o oprire temporara a ciclului lor de viata. Dupa 24 de ore acesta revenea la normal. Cercetatorii spun ca vor incerca sa determine, in continuare, efectul oleocantalului la nivelul celulelor canceroase care apar la animale.
Comentarii
Adauga un comentariu