International

S-a gasit un VINOVAT pentru declansarea razboiului in Donbas

Publicat: 05 aug. 2015
Principalul ideolog al declansarii conflictului armat pe teritoriul Ucrainei este seful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, a declarat miercuri, la Kiev, procurorul militar sef al Ucrainei, Anatoli Matios, citat de agentia de presa Interfax-Ukraina. „Ideologul declansarii razboiului agresiv si al conflictului armat in estul Ucrainei este, in baza materialelor adunate, seful Statului Major al armatei Federatiei Ruse, generalul (Valeri) Gherasimov”, a subliniat procurorul ucrainean, intr-o conferinta de presa la Kiev.
In plus, in cadrul anchetei, care va continua, va fi adunata baza de probe necesare cu privire la ‘echipele’ din ierarhiile subordonate inaltei conduceri a armatei ruse, a adaugat el. „In cadrul anchetei vor fi studiate toate chestiunile si vor fi stranse dovezi corespunzatoare privitoare la echipele de sub comanda pe scara ierarhica a adjunctului ministrului rus al apararii, ministrului rus al apararii, sefului Statului Major al armatei. Numele lor le stiti cu totii”, a afirmat Anatoli Matios.
In plus, seful Directiei principale de ancheta de pe langa Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), Grigori Ostafiiciuk, a declarat ca SBU a emis un mandat de arestare pe numele sefului Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, precum si pe numele altor zece responsabili militari rusi pentru organizarea, pregatirea si declansarea conflictului armat de pe teritoriul Ucrainei.


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit