Titlurile zilei

S-a îndrăgostit de o femeie, dar a lăsat-o însărcinată pe cea mai bună prietenă a ei! Secretul a fost păstrat cu sfințenie zeci de ani, dar la un moment dat a ieșit la suprafață! Povestea tragică a unei femei nevoite să apeleze la judecătorii ieșeni pentru a-și găsi mama! (Exclusiv)

Publicat: 01 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
S-a îndrăgostit de o femeie dar a lăsat-o însărcinată pe cea mai bună prietenă a ei Secretul a fost păstrat cu sfințenie zeci de ani dar la un moment dat a ieșit la suprafață Povestea tragică a unei femei nevoite să apeleze la judecătorii ieșeni pentru a-și găsi mama Exclusiv
O femeie a apelat la judecători, pentru a afla care este mama ei

S-a îndrăgostit de o femeie, dar a lăsat-o însărcinată pe cea mai bună prietenă a ei! Secretul a fost păstrat cu sfințenie zeci de ani, dar la un moment dat a ieșit la suprafață! Povestea tragică a unei femei care a fost nevoită să meargă în fața judecătorilor ieșeni pentru a-și găsi mama! Femeia a precizat că a făcut teste ADN, că în familie a fost încojurată de secrete și interdicții! „Mă suna în fiecare zi o femeie, ca să mă întrebe ce mai fac!”, a povestit femeia în sala de judecată

S-a îndrăgostit de o femeie, dar a lăsat-o însărcinată pe cea mai bună prietenă a ei! Secretul a fost păstrat cu sfințenie zeci de ani, dar la un moment dat a ieșit la suprafață! Povestea tragică a unei femei care a fost nevoită să meargă în fața judecătorilor pentru a-și găsi mama! D.B., în vârstă de 62 de ani, a apelat la magistrații din cadrul Judecătoriei Iași, pentru a afla cine anume este mama sa. Astfel, aceasta a depus la instanță o cerere de stabilire a maternității.
Femeia a relatat că, în 1953, tatăl său, C.N., a fost procuror militar în Vrancea, ulterior transferându-se la Iași.

„Tatăl meu a cunoscut atunci două prietene, pe G.A. și pe Virginia I. Pe unde mergea, tatăl meu o prezenta pe Virginia I. ca viitoarea lui soție. Întrucât bunica mea, mama tatălui meu, s-a opus acestei căsătorii, în decembrie 1957, tatăl meu s-a căsătorit cu prietena Virginiei I., A.G., iar, ulterior, cei doi soți s-au mutat în județul Teleorman”, a început femeia povestea.

„Fosta mea bonă a vrut să îmi spună un secret pe patul de moarte!”

Femeia s-a născut pe 18 decembrie 1958. D.B. a adăugat că a fost crescută de către tatăl ei și de soția lui, în Teleorman.

„În copilărie, tatăl meu m-a avertizat la un moment dat că aș putea fi răpită de o doamnă mai tânără. Din acest motiv, eu eram însoțită peste tot de către un adult din familie. În anul 1969, eu am cunoscut-o pentru prima dată pe Virginia I. în parcul Copou, din Iași. Tatăl meu mi-a cerut să nu spun nimănui despre acea întâlnire. După decesul mamei, în anul 1972, fiind elevă de liceu, nu mi s-a permis să mă întâlnesc cu fosta mea bonă. Aceasta, fiind pe moarte, îmi transmisese că voia să îmi spună un secret. Nu am reușit să vorbesc cu ea înainte de a muri”, a mai relatat femeia.

„După terminarea facultății am primit zilnic telefoane la ore fixe!”, a spus femeia

În continuare, ieșeanca a povestit că, după absolvirea facultății, primea telefoane zilnic la aceleași ore, de la aceeași femeie.

„După terminarea facultății am primit zilnic telefoane fixe, la orele 12:30 și 22:00, de la o femeie care mă întreba pe nume ce mai fac. Telefoanele au încetat până în anii 1996-1997, când am mai primit un telefon, femeia cerându-mi atunci să ne întâlnim. Mai mult, mama mea avea grupa de sânge AB4, iar tatăl meu – 01, în timp ce eu am grupa 01. În urmă cu câțiva ani, i-am trimis Virginiei I. o scrisoare. A urmat un telefon și o convorbire între noi. În plus, am făcut un test ADN cu o mătușă dinspre mamă. Acel test a scos la iveală lipsa unor legături de sânge între mine și femeia care m-a crescut”, a adăugat aceasta în fața judecătorilor ieșeni.

Judecătorii ieșeni au respins cererea femeii

În cele din urmă, femeia a decis să apeleze la magistrații din cadrul Judecătoriei Iași. Scopul femeii era acela de a-i fi trecută, pe certificatul de naștere, mențiunea privind mama ei biologică reală. Astfel, aceasta a chemat-o în instanță pe Virginia I., cerându-le magistraților să constate că ieșeanca este, de fapt, mama ei biologică.
La rândul ei, Virginia I. le-a solicitat judecătorilor să respingă acțiunea femeii.

„Instanța admite excepția inadmisibilității. Respinge ca inadmisibilă acțiunea formulată de reclamanta D.B., în contradictoriu cu Virginia I.”, au precizat judecătorii ieșeni.

De altfel, magistrații au și motivat sentința. Aceștia au arătat că, potrivit legislației în vigoare în anii ’50,

„filiația față de mamă rezultă din faptul nașterii și se dovedește prin certificatul constatator al nașterii. În cazul în care, din orice împrejurări, dovada filiației față de mamă nu se poate face prin certificatul constatator al nașterii ori în cazul în care se contestă realitatea celor cuprinse în certificatul constatator al nașterii, dovada filiației față de mamă se poate face prin orice mijloc de probă. Totuși, copilul nu poate reclama o stare civilă contrară aceleia ce rezultă din certificatul de naștere și folosirea stării civile conforme în acest certificat. Stabilirea filiației față de mamă nu poate fi cerută instanței judecătorești în situația în care nu a fost contestat certificatul de naștere”, au subliniat magistrații din cadrul Judecătoriei Iași.

Adauga un comentariu