Actualitate

S-a intamplat ASTAZI, in cel mai mare campus studentesc din Iasi, anume din Tudor Vladimirescu! Sute de tineri au ASISTAT – FOTO,VIDEO

Publicat: 23 nov. 2017

Astazi, 23 noiembrie 2017, începând cu ora 13:00, Fundatia Comunitara Iasi în parteneriat cu Universitatea Tehnica (TUIASI) "Gheorghe Asachi" din Iasi inaugureaza în Campusul Studentesc Tudor Vladimirescu, anume în zona caminelor T3 – T4, o zona verde de recreere creata de catre "studenti pentru studenti".

Reabilitata si transformata complet utilizând materiale reciclate, zona contine banci din boltari cu scânduri rindeluite, zona de ghiveci cu flori plantate în cauciucuri utilizate, donate de antreprenori ieseni, un leagan, o masa de tenis, un mini-circuit sportiv pentru tractiuni si în partea de sus o instalatie electrica cu becuri led facuta manual, becurile fiind amplasate în borcanele primite de studenti de-a lungul anilor în pachetele de acasa.

Citeste si : Asa ceva s-a PETRECUT in Campusul Studentesc Tudor Vladimirescu din Iasi. Studentii vor avea un SOC cand se vor intoarce din vacanta – FOTO

"Proiectul de revitalizare urbana a fost implementat în urma concursului de solutii desfasurat în perioada aprilie – mai 2017 în cadrul Fondului Antreprenorilor Locali. Editia pilot a programului a presupus derularea unei competitii de idei în urma careia s-a oferit 10.000 lei celei mai interesante initiative propusa de catre organizatiile studentesti ale studentilor Universitatii Tehnice. Realizarea proiectului a presupus o investitie financiara de 10.000 lei din partea Fondului Antreprenorilor Locali, la care s-a adaugat o contributie de peste 20.000 lei a TUIASI. În aceeasi zona a caminelor T3-T4 se va inaugura, tot pe 23 noiembrie, si una dintre cele mai moderne sali de lectura din Iasi, reabilitata de catre Directia Servicii Studentesti (DSS) a TUIASI, si acest proiect fiind realizat în parteneriat cu studentii institutiei de învatamânt superior tehnic din Iasi", au transmis cei de la Universitatea Tehnica din Iasi.

Citeste si : Regandirea spatiilor verzi si a parcarilor pentru biciclete, intr-o MARE zona din Iasi

Concret, in aceasta sala de lectura va functiona si Societatea Antreprenoriala Studenteasca (SAS – TUIASI), care se doreste a fi un cadru non-formal si prietenos, unde ideile de business ale studentilor vor prinde contur.

Proiectul de revitalizare urbana este un hibrid între proiectul propus de Mihaela Sârbu si proiectul propus de grupul de initiativa "Arhitistic", format din Georgiana Butnariu si Ionut Furdu, cu totii studenti ai Facultatii de Arhitectura "G.M. Cantacuzino" de la Universitatea Tehnica din Iasi.

Citeste si : Rectorul Universitatii Tehnice la BZI LIVE: "Campusul studentesc va fi transformat. Avem nevoie de investitii in infrastructura"

Comentarii
Adauga un comentariu