Magazin

S-a inventat telefonul mobil care se incarca daca tipi

Publicat: 09 mai 2011
Cercetatorii de la Universitatea Sungkyunkwan din Seul au inventat un gadget care va permite incarcarea bateriei telefonului în timp ce vorbesti la el, transformând sunetul in electricitate.
Cu cat volumul vocii este mai ridicat, cu atat acel telefon se va incarca mai repede. Inventia ar putea fi de mare ajutor pentru cei care ramân des fara baterie în mijlocul unei conversatii, relateaza dailymail.co.uk, citat de Mediafax.
Exista totusi temeri cum ca inventia va fi folosita drept scuza pentru cei care obisnuiesc sa deranjeze prin conversatii telefonice zgomotoase în locuri publice. Tehnologia ar putea fi folosita si pentru a încarca playere audio, fredonarea melodiilor fiind suficienta pentru a ridica nivelul bateriei.
„Mai multe variante au fost încercate pentru a gasi surse de energie din mediul înconjurator. Sunetul, care exista în viata noastra de zi cu zi, a fost însa trecut cu vederea. Asta ne-a motivat sa construim sistemul bazat pe transformarea vocii, a muzicii sau a altor zgomote în electricitate”, a spus Sang-Woo Kim, de la Universitatea Sungkyunkwan.

 loading...

Adauga un comentariu