Secretele istoriei

S-a mai inventat o taxa absurda: cea pe tras clopotul la inmormantare

Publicat: 11 ian. 2017
3

Cei care au o rudenie pe care o inmormanteaza sunt supusi la o serie de cheltuieli neprevazute, una dintre acestea fiind chiar taxa pe tras clopotul la inmormantare.

In ultima sedinta a Consiliului Local Satu Mare, consilierii locali au aprobat taxele care vor fi practicate la nivelul municipiului Satu Mare in anul 2017, pentru diferite servicii, scrie Adevarul.

Astfel, pentru ca la o inmormantare cineva sa aiba parte de sunetul clopotelor, se va plati 21 de lei. De asemenea, cei care doresc asistenta tehnica, alta decat sapatul gropii, trebuie sa scoata din buzunar suma de 208 lei. Pentru asistenta la montarea pietrei funerare se plateste 31 de lei iar pentru intretinerea cimitirului pe un an de zile taxa este de 33 de lei.
 
De asemenea se plateste chiar si pentru ridicarea capacului. Daca este vorba de o cripta de doua persoane, daca acestea sunt suprapuse, atunci taxa este de doar 115 lei, dar daca este vorba de o cripta cu doua persoane alaturate si capacul este mai mare, taxe creste si ea, la 213 lei.

Adauga un comentariu