Actualitate

S-a mai stins o MARE DOAMNA a scenei romanesti. A interpretat peste 150 de roluri

Publicat: 21 ian. 2016

Actrita Ioana Citta Baciu a incetat din viata, miercuri, dupa o lunga si grea suferinta, la varsta de 80 de ani, pe care a implinit-o pe 7 ianuarie, dupa 40 de ani de cariera si peste 150 de roluri interpretate pe scena Teatrului Dramatic Fani Tardini, din Galati.

Ioana Citta Baciu a jucat pentru ultima data in fata publicului galatean in luna iunie 2015, la finalul stagiunii trecute, cand a interpretat rolul principal in spectacolul 'Tablia de la marginea patului'.

'Pentru ca iubea foarte mult teatrul si publicul spectator, Ioana Citta Baciu a repetat si jucat acest rol, bolnava fiind', a declarat directorul adjunct al teatrului, Gabriel Constantinescu.

In decembrie anul trecut, Ioana Citta Baciu a primit titlul de Cetatean de Onoare al Municipiului Galati, dar, din pacate, artista nu a putut fi prezenta la ceremonia de decernare a distinctiei, din cauza starii precare de sanatate.

"Ingerii au chemat-o la cer pentru a le putea povesti si lor despre cum e viata aici, asa cum, de fiecare data, ea — Doamna a Scenei — a povestit cu fiecare rol in care le-a lasat o parte a sufletului! Calatorie in lumina iti dorim, Ioana Citta Baciu, si de acolo, din locul de dincolo de tot ce e rau si urat, sa ne privesti, sa ne ierti si sa veghezi asupra noastra! Multumim Cerului pentru minunata ocazie de a fi fost contemporani cu tine!", a postat pe contul sau de Facebook, Cristian Gheorghe, directorul Teatrului Dramatic Fani Tardini.

Citește și:


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit