National

S-a nascut primul copil din Europa a carui genetica a fost MODIFICATA in laborator

Publicat: 01 apr. 2015
S-a nascut primul copil din Europa care este rezultatul unei noi proceduri de fertilizare in vitro, procedeu care consta in eliminarea in laborator a genelor care pot predispune la aparitia bolilor genetice. Acesta este de origine romana, iar parintii lui au apelat la ajutorul medicilor britanici. Lucas Neagu este un bebelus de trei luni care prezenta un risc ridicat de a suferi de o boala rara ce avea sa ii provoace o slabiciune a muschilor de la picioare si de la maini, afectiune ce avea sa ii afecteze mobilitatea.
Medicii geneticieni au reusit sa ii inlature aceasta predispozitie, scrie The New Zealand Gerald. Pentru a face o predispozitie genetica sa dispara, specialistii au recoltat ovulele mamei, le-au fecundat in vitro si le-au supus unei biopsii pentru identificarea defectelor genetice. Embrionii cu mutatii au fost indepartati, iar cel sanatos embrion a fost  implantat. Noua luni mai tarziu, mama lui Lucas, Carmen Neagu, a nascut, asadar, un baietel sanatos.
Carmen este o romanca in varsta de 26 de ani, stabilita in Marea Britanie, care a mostenit o boala neurologica denumita Charcot Marie Tooth de la tatal ei. Desi la ea simptomele sunt usoare, femeia s-a temut ca urmasii ei ii vor mosteni boala. Pentru a aceasta predispozitie, medicii britanici i-au propus sa apeleze la fertilizarea in vitro.


loading...

Adauga un comentariu