Magazin

S-a ridicat cortina, iar secretele celei mai controversate religii ies la iveala

Publicat: 31 aug. 2012
1
Sunt prezenti si la noi in tara intr-un numar din ce in ce mai mare, insa valul de controverse inca troneaza asupra lor. Multi ii considera pagani, iar tocmai pentru a risipi neadevarurile si preconceptiile, un mare fost mormon american a acceptat sa vorbeasca despre religia lor.
Multe zvonuri spun ca mormonii considera ca Lucifer este fratele lui Iisus Christos si fiecare membru al bisericii se crede dumnezeu, insa un fost mormon a declarat: „De prea multe ori vad cum oamenii petrec timp pretios pentru a-i denigra pe cei care fac parte din biserica noastra si vorbesc despre subiecte controversate cum ar fi poligamia, negrii si preotia sau interzicerea donarii de sange. Toate aceste lucruri sunt importante pentru mormoni, si pot fi respingatoare pentru cei care nu cunosc adevarata religie, dar cu ce ii ajuta? Il vor cunoaste mai bine pe Iisus?”, declara Beth Johnson din Idaho, un fost mormon, potrivit antena3.ro.
Iar pentru a clarifica doctrinele mormonilor, Beth a acceptat sa vorbeasca despre ele. „Mormonii nu cred in Sfanta Treime, asa cum o fac crestinii. Mormonii considera ca exista Dumnezeu Tatal, Iisus si Duhul Sfant, insa ei cred ca Dumnezeu a fost tatal biologic al lui Iisus, si ca amandoi au murit pe Pamant. In ceea ce priveste persoana a treia a Dumnezeirii, Duhul Sfant, mormonii ii atribuie aceleasi functii ca si crestinii”.
„Mai mult, Sfintii din Zilele de pe Urma nu cred in pacatul originar, ci cred ca toti oamenii sunt nascuti perfecti si sunt incapabili de a pacatui pana la varsta de 8 ani, atunci cand se realizeaza maturizarea spirituala a omului. Mormonii nu cred in Iad, ci cred in existenta a trei tipuri de rai in care vor intra trei categorii de oameni: cei care nu sunt mormoni, cei care nu sunt mormoni dar duc o viata buna, si cei care sunt mormoni si sunt credinciosi practicilor si doctrinelor bisericii”, a continuat Beth.
„Totodata, pentru a fi salvat si a ajunge in ce de-al treilea rai trebuie sa fii botezat. Cine nu accepta botezul nu va putea fi salvat. Toti copiii care ajung la varsta de 8 ani primesc botezul, iar cei de 12 ani au dreptul de a merge la templu. In ceea ce priveste studiul scripturilor, acestia considera ca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu, dar Cartea lui Mormon este legea de capatai dupa care se ghideaza”, a conchis Johnson.
Adauga un comentariu