International

S-a sinucis OLIGARHUL RUS Boris Berezovski

Publicat: 23 mart. 2013
1

A murit Boris Berezovki, fost matematician si unul dintre cei mai cunoscuti oligarhi rusi, la 67 de ani. Omul de afaceri rus se afla in exil autoimpus la Londra, unde obtinuse azil politic in 2003.

Boris Berezovski a murit sambata, la 67 de ani, scrie Russia Today, citand o postare pe Facebook a ginerelui fostului om de afaceri rus, Egor Schuppe. Acesta a adaugat ca socrul sau era deprimat, preferand in ultima perioada sa nu mai iasa din casa si sa rupa relatiile cu prietenii sai.

Moartea lui Berezovski a fost confirmata si de catre Damian Kudriavtsev, fostul CEO al Kommersant Publishing House, acesta spunand ca oligarhul rus a murit la 11, ora Londrei, sambata dimineata. Acesta adauga, pe Twitter, ca nu sunt semne ale unei morti violente.

Un faimos avocat moscovit, Aleksandr Dobrovinsky a comentat moartea omului de afaceri pe un site de socializare, spunand ca e vorba despre o sinucidere.

„Tocmai am primit un telefon de la Londra. Boris Berezovski s-a sinucis. Era un om dificil. O miscare datorata schimbarilor? Nu putea trai sarac? O serie de intamplari nefericite? Mi-e teama ca nimeni nu va mai afla asta acum”, a mai spus avocatul.

Boris Berezovski era unul dintre cei mai cunoscuti opozanti ai Kremlinului si ai lui Vladimir Putin. El era cautat in Rusia din 2001, aflandu-se pe lista celor mai cautati oameni, sub acuzatia de frauda, spalare de bani si tentativa violenta de preluare a puterii. Acesta obtinuse azil politic in Marea Britanie, in 2003.

Adauga un comentariu