Economic Local

S-a stabilit firma care va realiza un documentar cu Iasul in Primul Razboi Mondial. Oferta a fost cu mult sub estimarea initiala

Publicat: 20 nov. 2018
1

@ Municipalitatea ieseana a organizat mai multe achizitii directe in cadrul Proiectului Traseul Memoriei – Aniversarea Centenarului Marii Uniri si a comemorarii Primului Razboi Mondial @ S-a gasit firma pentru realizarea filmului documentar de 15 minute @ Nu s-au gasit specialisti care sa realizeze o aplicatie pentru mobil

Recent, municipalitatea ieseana a organizat mai multe achizitii directe in cadrul proiectului Traseul Memoriei – Aniversarea Centenarului Marii Uniri si a comemorarii Primului Razboi Mondial.

Prima se refera la achizitia unor servicii de realizare a unui film documentar. Contractul estimat la aproximativ 20.000 euro, fara TVA, a trezit interesul mai multor participanti. Este vorba de TVR Iasi, statia locala a televiziunii nationale, Live Streaming Platform SRL, din Ploiesti si Zoom Production Media Services SRL, din Bucuresti.

Pana la urma a fost desemnata castigatoare societatea din Bucuresti, care a depus o oferta de 54.620 lei, fara TVA, adica 11.000 euro. Castigatorul trebuie sa realizeze un film documentar despre Primul Razboi Modial si orasul Iasi, capitala de razboi a Romaniei intre 1916 -1918.

"In arhivele institutiilor nationale si locale se gasesc o serie de documente si marturii despre prezenta Misiunilor diplomatice internationale la Iasi, capitala de razboi a Romaniei in perioada 1916-1918. Pentru a aduce in constiinta generatiilor prezente aceste marturii despre prezenta la Iasi a Misiunilor diplomatice, militare si de Cruce Rosie, ce au avut rol activ in Primul Razboi Mondial, dorim sa realizam un film documentar", este motivarea Primariei.

Citeste si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

Tot in cadrul aceluiasi proiect, s-a demarat achizitia unor servicii de realizare site. Valoarea estimata a contractului este de 12.605 lei, fara TVA, adica 2.740 euro. Site-ul va cuprinde fotografii si documente de arhiva din perioada Primului Razboi Mondial. La procedura s-au prezentat Web Marketing Transylvania SRL, din Cluj, si Web Win Group Net SRL, din Craiova.

Urmeaza sa fie stabilita cea mai buna oferta. Nu in ultimul rand, a fost organizata o procedura ce viza realizarea unei aplicatii pentru mobil ce trebuia sa contina o harta interactiva cu principalele cladiri din Iasi, unde au functionat institutiile in perioada 1916-1918.

Contractul a fost estimat la  42.016 lei, fara TVA, adica aproape 10.000 euro, insa achizitia nu a trezit interesul operatorilor economici, urmand sa fie reluata.
 

Adauga un comentariu