Eveniment-Social

S-a stabilit proiectantul care se va ocupa de cinematograful Dacia

Publicat: 23 dec. 2018
1

Recent, municipalitatea ieseana a finalizat licitatia privind achizitionarea unor servicii de realizare a unui proiect tehnic privind reabilitarea, modernizarea si dotarea cinematografului Dacia. Pentru aceste servicii, municipalitatea a alocat 107.983 lei, fara TVA. Castigatorul licitatiei este Sigm Home Project SRL, cu o oferta de 95.000 lei, fara TVA.

Documentatia trebuie realizata in termen de patru luni. Dupa preluarea cinematografelor din administrarea RADEF, municipalitatea ieseana a realizat o radiografie a obiectivelor. Astfel, s-au comandat servicii de expertiza tehnica pentru cinematografele Republica, Dacia, Victoria si Tineretului.

Cinematografele trebuiau sa fie preluate de municipalitate înca din anul 2008, dupa ce Guvernul a dat o lege în acest sens, respectiv Legea 303/2008, dar pe care RADEF nu a aplicat-o.

Ulterior, Primaria a actionat in instanta RADEF, în noiembrie 2015. Dupa zeci de termene, procesul a fost castigat. Dar, edilii nu au avut sorti de izbanda cu cinematograful Copou.

Citeste si: Permutari la conducerea Directiei Vamale Iasi! Controlul de la granita, in mana unui singur om. Fostul sef a fost promovat

Instanta nu a fost de acord cu preluarea acestui imobil, deoarece RADEF l-a vandut in 2010 catre o firma privata. Edilii au planuri si cu cinematografele Tineretului, Victoria si Republica.

 

Comentarii
  • Daniel Teslărașu este un cunoscut consumator de cocaină și amator de jocuri de noroc. Soții Teslărașu, Daniel și Irina au nenumărate afaceri și contracte neoneroase cu statul român de unde le survine și bunăstarea. Sunt cunoscuți vectori ai șpăgii în organismele de control din domeniul Construcțiilor, oamenii ce au ca principiu numai banii, nerespectând standardele de calitate și de cele mai multe ori contractele. Delapidează fonduri europene în interes personal, girează șpăgi în primăriile comunale la care sunt abonați, a se vedea județul Suceava, totul sub aparența unor firme de consultanță fonduri europene și proiectare în construcții.

Adauga un comentariu