Sport

S-a terminat! Alex Bourceanu si-a reziliat contractul cu Trabzonspor!

Publicat: 14 oct. 2015
1

Aventura lui Alexandru Bourceanu (30 de ani) în campionatul Turciei s-a încheiat, cel putin pentru moment. Internationalul român nu a mai fost pe placul antrenorului Shota Arveladze, astfel ca ex-stelistul s-a vazut nevoit sa-si vada de drumul sau, mai ales ca nici cei din conducere nu au mai agreat varianta unui împrumut. Astfel ca, potrivit site-ului oficial al celor de la Trabzonspor, Bourceanu a devenit liber de contract.

Citeste si: Accidentare SOCANTA pentru Bourceanu! O noua DRAMA pentru fostul capitan al Stelei!

„Contractul de fotbalist profesionist semnat între clubul nostru si jucatorul Alexandru Bourceanu a fost reziliat de comun acord. Conform întelegerii, în urma acestei rezilieri contractuale, fotbalistul va primi suma de 420.000 de euro”, se arata în comunicatul oficial al gruparii din Turcia. În aceste conditii, Bourceanu, care era remunerat cu suma de 800.000 de euro pe sezon, se vede nevoit sa astepte urmatoarea perioada de mercato pentru a putea semna cu o noua echipa. Chiar daca este liber de contract, el nu poate parafa o noua întelegere cu vreun alt club sau poate semna, dar nu poate fi înregistrat, din cauza faptului ca actualul statul l-a capatat dupa ce s-a încheiat perioada de mercato din vara. Bourceanu are sanse infime sa revina chiar la Steaua, dupa ce fotbalistul a spus în vara ca a regretat revenirea în Ghencea. Fostul capitan al Stelei, care a semnat contractul cu Trabzonspor în februarie 2014, nu a avut parte de sansa la gruparea turca. O accidentare grava l-a tinut departe de gazon aproape jumatate de an, dupa care a revenit, anul trecut, la Steaua cu gândul ca astfel îsi va recapata mai usor forma care-l consacrase. Numai ca, nici la gruparea din Ghencea Bourceanu nu a mai jucat ca pe timpuri, fiind mai mult rezerva. Fotbalistul s-a întors în vara la Trabzonspor, cu gândul ca o va putea lua de la capat. N-a reusit însa sa impresioneze la revenire, dar a avut parte si de o noua accidentare, care l-a scos iar din circuit. De data asta definitiv de la turci.

Citeste si: Sotia lui Alex Bourceanu, ACUZA

1461 de minute a bifat Bourceanu pentru Trabzonspor, în toate competitiile si a marcat un gol într-un meci încheiat la egalitate, scor 2-2.
3,5 ani a fost durata contractului semnat initial de catre Bourceanu si Trabzonspor, în februarie 2014.
1.300.000 de euro este suma de transfer pe care turcii au achitat-o Stelei în schimbul mijlocasului.
420.000 de euro este suma pe care a primit-o Bourceanu în momentul rezilierii contractului.
27 de meciuri are Alexandru Bourceanu în prima reprezentativa a României, pentru care a debutat în 2009.
6 trofee are Bourceanu în cariera, toate cu Steaua: 3 titluri de campion în Liga 1 (2013, 2014, 2015), o Cupa a României (2015), o Supercupa a României (2013) si o Cupa a Ligii României (2015).
30 de ani are Bourceanu.
Adauga un comentariu