Sport

S-a tras la sorți tabloul principal al turneului WTA 125 „BCR Iași Open”! Ploaia le-a dat bătăi de cap organizatorilor, aceștia fiind nevoiți să amâne meciurile din calificări

Publicat: 01 aug. 2022
grafica cu sigla de la turneul WTA „BCR Iasi Open”
În perioada 1-7 august vor avea loc meciurile din cadrul turneului WTA „BCR Iași Open”

Duminică, 31 iulie 2022, trebuiau să se desfășoare meciurile din calificări pentru tabloul principal al turneului WTA 125 „BCR Iași Open”, dar, din cauza condițiilor meteorologice, acestea au fost amânate. În schimb, tragerile la sorți au avut loc, iar în primul tur se vor confrunta româncele Ana Bogdan și Oana Simion

Evenimentul care ar fi trebuit să aibă loc la Baza Sportivă Ciric a fost anulat și reprogramat pentru prima zi a lunii august. În prezent, 8 dintre jucătoarele de pe tabloul principal sunt românce, anume Ana Bogdan, Irina Bara, Mihaela Buzărnescu, Gabriela Talabă-Lee și Alexandra Cadanțu Ignatik, Oana Simion, Andreea Prisăcariu și Briana Szabo.

terenul de tenis de la Baza Sportiva Ciric
Condițiile meteorologice nefavorabile au dus la amânarea meciurilor din calificări până luni, 1 august

Cum arată tabloul principal al turneului WTA 125 „BCR Iași Open”

organizatorii trag la sorti numele de pe tabloul principal
Astăzi a avut tragerea la sorți pentru tabloul principal al turneului WTA 125 „BCR Iași Open”

Dumincă, la ora prânzului s-a desfășurat tragerea la sorți a tabloului principal al turneului WTA 125 „BCR Iași Open”. Evenimentul a avut loc la Baza Sportivă Ciric, fiind oficiată de supervizorul WTA Mihaela Testiban; directorul turneului, Daniel Dobre; deținătorul licenței turneului, Andrei Oriță; arbitru principal, Vlad Zdrențu; director administrativ, Gabriel Iftimoaie și jucătoarea Elena Teodora Cadar.

În prezent, numărul tenismenelor românce din tabloul principal este de 8, iar, dintre acestea, 2 se vor confrunta în primul tur.

Runda inaugurală le va aduce în prim plan pe Ana Bogdan, favorita nr. 3 la Iași, locul 108 WTA, finalista turneului WTA 250 de la Varșovia, și pe Oana Simion, locul 450 WTA, beneficiara unui wild-card. Oana Simion este pentru prima dată pe tabloul principal la un turneu WTA, wild-cardul fiind obținut în urma victoriei de sâmbătă, când a jucat împotriva tenismenei Ilinca Amariei.

O altă jucătoare româncă este Gabriela Talabă-Lee (146 WTA), cea care a jucat în optimi cu liderul mondial Iga Swiatek, la Varșovia. Aceasta va juca în primul tur de la Iași cu principala favorită, elvețianca Viktorija Golubic, numărul 103 la nivel mondial.

Beneficiara unui wild-card, ieșeanca Andreea Prisăcariu (342 WTA) se va confrunta în primul tur cu rusoaica Anastasia Zakharova (160 WTA). De asemenea, Irina Bara (125 WTA) o va avea în runda inaugurală cu o jucătoare venită din calificări, la fel ca și Mihaela Buzărnescu (132 WTA).

Două dueluri românești ar putea avea loc în turul al doilea, între Irina Bara și Mihaela Buzărnescu, iar, celălalt între Ana Bogdan sau Oana Simion și ieșeanca Andreea Prisăcariu, dacă aceasta din urmă va reuși să treacă de Zakharova.

 Andreea Prisacariu alaturi de Oana Simion tinand palete de tenis in mana
Briana Szabo, Andreea Prisăcariu și Oana Simion sunt cele 3 beneficiare de wild-card

Reprogramarea meciurilor de duminică

Oana Simion jucand tenis
Până acum, la turneu s-au calificat 8 jucătoare românce, acestea fiind Ana Bogdan, Irina Bara, Mihaela Buzărnescu, Gabriela Talabă-Lee și Alexandra Cadanțu Ignatik, Oana Simion, Andreea Prisăcariu și Briana Szabo

Conform tragerii la sorți, Gabriela Talabă Lee se va confrunta cu Viktorija Golubic (Elveția, Nr. 1), Mihaela Buzărnescu cu o jucătoare venită din calificări, la fel și Irina Bara, Ana Bogdan (nr. 3) cu Oana Simion (WC), Andreea Prisăcariu (WC) cu Anastasia Zakharova (Rusia), Alexandra Cadanțu Ignatik cu Natalia Vikhlyantseva (Rusia) și Briana Szabo (WC) cu Reka Luca Jani (Ungaria).

Din cauza ploii, meciurile de duminică au fost amânate pentru ziua următoare, luni, 1 august. Având în vedere că vremea nu a permis starul meciurilor nici seara, organizatorii au anunțat anularea programului și reprogramarea în prima zi a lunii august.

Dintre jucătoarele de până acum, 3 dintre ele sunt posesoare de wild-card, anume Andreea Prisăcariu, Oana Simion și Briana Szabo.

Oana Simion a devenit beneficiara wild-cardului în urma meciului dintre ea și Ilinca Amariei.

„Sunt foarte încântată să joc pe tabloul principal. Sunt foarte fericită că mi-am ales acest turneu să fie primul al meu pe tabloul principal la un WTA, mai ales că aici am câștigat primul meu ITF, în urmă cu 8 ani. Mă bucur că sunt aici cu toți suporterii, mai ales că sunt moQldoveancă”, a explicat Oana Simion.

Până acum, la turneu s-au calificat 8 jucătoare românce, acestea fiind Ana Bogdan, Irina Bara, Mihaela Buzărnescu, Gabriela Talabă-Lee și Alexandra Cadanțu Ignatik, Oana Simion, Andreea Prisăcariu și Briana Szabo. Rămâne de văzut care sunt numele jucătoarelor ce vor completa tabloul principal al turneului WTA 125 „BCR Iași Open”.
Adauga un comentariu