Local

S-ar fi putut trata in orice spital din lume, dar a ales unul din Iasi. A avut toata lumea la picioare

Publicat: 08 sept. 2014
1

@ Face parte dintr-o formatie artistica cunoscuta in intreaga lume @ Au uimit prin talentul mostenit din tata in fiu @ De zeci de ani sustin concerte in toate colturile lumii avand un succes enorm @

Strainii ii venereaza si vin buluc la spectacolele lor. Putine sunt tarile in care inca nu au ajuns sa cante. Au devenit celebri in intreaga lume datorita talentului pe care l-au mostenit din tata in fiu. Fanfara Zece Prajini a trecut dincolo de granitele tarii inca de pe vremea lui Nicolae Ceausescu sustinand atunci un spectacol in Elvetia, la invitatia unui manager artistic care i-a ascultat intr-un spectacol la Muzeul Satului din Bucuresti. Jenica Pantaru a fost ani de zile conducatorul Fanfarei Zece Prajini din satul cu acelasi nume situat in comuna ieseana Dagata. Acesta a predat stafeta fiului sau cel mare, Costica Pantaru, fiind obligat sa renunte la turneele din tara si strainatate din cauza unei probleme de sanatate. De cinci zile, Jenica Costica, in varsta de 76 ani, se afla internat la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu (Neurochirurgie) din Iasi.

Astazi, medicii au decis sa-l externeze, starea de sanatate a veteranului Fanfarei Zece Prajini fiind una buna. Ar fi putut sa se trateze oriunde in lume, dar a ales un spital din Iasi, la recomandarea unui apropiat. Fostul sef al celebrei fanfare a fost supus unei interventii chirurgicale la coloana vertebrala. Medicii i-au indepartat o formatiune tumorala, Jenica Pantaru fiind suspect de metastaza de adenocarcinom, dupa cum au aratat testele preliminare. Urmeaza ca medicii anatomo-patologi sa se pronunte in urmatoarele zile. Postoperator starea de sanatate a celui care a facut celebra peste hotare Fanfara Zece Prajini este una buna.

Medicii de specialitate banuiesc ca aceasta metastaza provine de la un cancer de prostata, pentru ca investigatiile de specialitate nu au evidentiat vreo leziune tumorala la vreun alt organ. Dupa externare, Jenica Pantaru va fi trimis la un consult urologic. Daca rezultatul anatomo-patologic confirma aceasta metastaza, pacientul va fi trimis intr-un serviciu de oncologie unde i se va stabili un tratament de specialitate, radioterapie sau chimioterapie. Jenica Pantaru a cerut ajutorul medicilor, deoarece cu cateva zile inainte de a ajunge la spital nu se mai putea ridica din pat. Avea dureri la coloana care radiau in membrul inferior stang.

Adauga un comentariu