National

S-au aplicat SANCTIUNI in cazul decesului fetitei de 4 ani, in spitalul din Husi

Publicat: 23 oct. 2014
1
Comisia de ancheta desemnata de Ministerul Sanatatii a stabilit amenzi intre 1.000 si 25.000 de lei pentru medicul pediatru, directorul medical al Spitalului Husi, Serviciul de Ambulanta Vaslui si unitatea medicala huseana in cazul fetitei moarte in conditii suspecte la 40 de minute de la internare.
Potrivit raportului de control intocmit de catre reprezentantii Ministerului Sanatatii la finalizarea anchetei la Spitalul Municipal Husi in cazul fetitei moarte in conditii suspecte la 40 de minute de la internare, mai multe institutii si persoane responsabile de buna desfasurare a actului medical au fost sanctionate cu amenzi cuprinse intre 1.000 si 25.000 de lei, pentru nerespectarea procedurilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Citeste si: Fetita de 4 ani moarta de la o INJECTIE. Corpul de Control al ministrului Sanatatii face VERIFICARI

Spitalul Municipal Husi a fost sanctionat cu 25.000 de lei pe motiv ca unitatea medicala nu dispune de un compartiment special pentru Pediatrie la Compartimentul de Primiri Urgente. Urmatoarea amenda ca valoare, in suma de 20.000 de lei, a fost data Serviciului de Ambulanta Judetean Vaslui deoarece nu a dus fetita de patru ani la Compartimentul de Primiri Urgente a spitalului husean, ci direct la Sectia de Pediatrie.
Pe langa sanctiunile aplicate celor doua unitati sanitare, comisia de ancheta a mai amendat cu 2.000 de lei pe medicul pediatru Floreta Bianu, pe motiv ca a internat copilul in Sectia de Pediatrie, fara a trece pe la Compartimentul de Primiri Urgente, asa cum se procedeaza cu persoanele aflate in stare grava.

Citeste si: CUTREMURATOR. Ipoteza soc in cazul mortii copilei de 4 ani de la HUSI-FOTO-VIDEO

De asemenea, directorul medical al Spitalul Municipal Husi, medicul Emad Wassouf, a fost amendat cu 1.000 de lei, ca persoana direct raspunzatoare a desfasurarii activitatii medicale in unitatea sanitara.
Reprezentantii comisiei de ancheta au refuzat sa faca vreun comentariu in privinta sanctiunilor aplicate.
De asemenea, conducerea Spitalului Municipal Husi nu a putut fi contactata pentru a-si exprima un punct de vedere in urma finalizarii controlului.Adauga un comentariu