Eveniment-Social

S-au aprobat 175 de paturi pentru Centrul de Trauma si Toxicologie Sf. Ioan

Publicat: 24 nov. 2011
1

Ministerul Sanatatii a aprobat structura Centrului de Trauma si Toxicologie Sf. Ioan din Iasi, care functioneaza in fostele spatii ale Spitalului de Urgente din Copou. Unitatea medicala va avea 275 de paturi si toate specialitatile pentru rezolvarea unui pacient cu agresiune, intoxicatie, cadere de la inaltime, victima a unui accident rutier, a unui accident de munca. Concret, pacientul politraumatizat nu va mai fi plimbat de la un spital la altul, avand posibilitatea sa fie investigat si operat intr-o singura unitate. In cadrul Centrului vor functiona o unitate de primire urgente si sectii de ortopedie-traumatologie, chirurgie plastica si reconstructiva, vasculara, toracica, maxilo-faciala, neurochirurgie, toxicologie. Unitatea medicala se afla in subordinea Ministerului Sanatatii, fondurile pentru infrastructura, aparatura fiind asigurate din bugetul ministerului.

Cladirii unde functioneaza acum compartimentele de chirurgie ale fostului spital i se va mai amenaja un etaj, astfel incat sa existe spatiu necesar pentru toate sectiile. Ministrul Sanatatii a precizat ca investitia va fi incheiata in maximum un an. 

Comentarii
  • De ce aveam nevoie de acest gen de institutie care nu e nici spital, nici spital regional, nici nimic? Ca sa avem unde cheltui niste bani pentru partid…Si ca sa traiasca Libelula, linistit si fericit acolo, si sa dea la presa drogatii, accidentatii , sinuciagasii si alte alea… Minunatiii conductaori ai Romaniei sa mearga sa fie tratati l;a centru. Ministerul nu da bani pt spitalul de copii, dar da pentu un Centrul; Lui Ciuhodaru. Pentu spital reginoal, scoli, drumuri, nu sunt bani.

  • Bre,iesean,cand ai un accident pe strazile lui nichy sa te rogi sa ajungi pe mana lui ciuho,si nu in tzeapa lui fenec.dixit!asta daca stii ce inseamna.

  • Da,ce masini sunt la spitalul de copii?ce masini are fostul director burlica…masini de bugetar?!ia sa vedem,sa calculam,hotzulica de burlea unde esti,mamaica?!

Adauga un comentariu