Eveniment-Social

S-au aprobat regulile de circulatie propuse de Palas – VIDEO

Publicat: 14 apr. 2011
1

@ Ieri, in cadrul Comisiei de Circulatie a fost aprobat studiul de trafic comandat de reprezentantii complexului multifunctional Palas @ Modificari majore vor fi observate pe strazile Smardan, A. Panu si Palat @ Studiul va fi pus in practica in maximum 18 luni

Membrii Comisiei de Circulatie au analizat si avizat, ieri, studiul de trafic propus de reprezentantii complexului multifunctional Palas. Conform studiului, circulatia pe strazile care inconjoara complexul va fi modificata. Insa etapizat. Noile reguli de circulatie vor fi instaurate complet in maximum 18 luni. „In principiu, s-a urmarit organizarea unei circulatii intr-o modalitate giratorie pe toate strazile care bordeaza atat zona Palatului, zona institutiilor administrative de pe zona centrala, inclusiv santierul si proiectul Palas, plecand de la Anastasie Panu pana in Podu Ros, Sfantul Lazar si strada Palat. Practic, se urmareste ca fiecare intersectie sa fie reglementata prin semaforizare. O singura giratie va fi introdusa in mod suplimentar in zona Podu Ros, spre capatul Sfantul Lazar, astfel incat cei care folosesc mijloace de transport de capacitate redusa, bineinteles, sa nu fie nevoiti sa faca de fiecare data rondul Podu Ros, ci sa aiba posibilitatea unei giratii mai aproape de schimbarea directiei de  mers. Va fi instituit un sens unic partial pe Sfantul Lazar, intre Podu Ros si intersectia cu Smardan. Pe Smardan va fi un sens unic dinspre Bucsinescu spre Sfantul Lazar. Grigore Ghica Voda va fi urmatoarea strada cu sens unic, partial cum este acum, dar total va ramane in sens unic dinspre Sfantul Lazar spre Elena Doamna”, a declarat Mihai Chirica, director general la Directia Tehnica si Investitii.
Studiul de trafic a fost realizat de Lidia Gaiginschi, cadru didactic la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi.

Se largeste strada Palat

Edilii sunt de acord si cu largirea strazii Palat, pentru a permite amenajarea unui benzi suplimentare de circulatie. „De asemenea, sens unic la circulatia prin spatele Tribunalului ca toti cei care au interes acolo sa fie scosi in Anastasie Panu, unde va fi reglementat prin semaforizare. Totodata, se impune semaforizarea intersectiei strazii Timpului cu strada Anastasie Panu, alaturi de cele care exista acum de la Hala Centrala, respectiv de la Stefan cel Mare. Se va deschise circulatia spre bulevardul Cantemir, mai intai pe doua benzi de circulatie si, speram, pe patru benzi de circulatie, cate doua pe sens. Bineinteles, si organizarea prin semaforizare a intrarilor si iesirilor pe aceste strazi. Va circula tramvaiul cu siguranta, pentru a face legatura cu cartierul Nicolina – CUG. In proiectul analizat de specialistii care l-au intocmit se are in vedere suplimentarea cu banda de circulatie pe strada Palat, pe partea de coborare”, a mai spus Chirica.

Comentarii
  • Pentru afaceristii de la Palas este permis orice. Ce inseamna largirea strazii Palat cu o banda pe partea de coborare ? Ea poate fi stanga sau dreapta dar nu are curajul Chirica sa fie explicit. Normal ar fi daca cei de la Palas considera ca este necesar asa ceva trebuia sa lase spatiu din terenul lor pentru trotuar si apoi sa se largeasca strada cu acest spatiu spre Palas, nu sa se ingusteze trotuarul, care duminica si la diferite evenimente este si asa insuficient. Dar, le pasa cuiva de pietoni ????

  • Dobitocii astia din Primarie au de gand sa distruga si strada Palat???? Hai sa iesim in strada sa protestam!!! Va ramana un trotuar de 1 metru jumate…

  • Despre problemele ce le va pune circulatiei construirea complexului Madison-Palace, inca de la initierea proiectului, oameni de buna credinta au sesizat pericolul blocarii circulatiei in centrul Iasului. Degeaba insa, s-a pus si de aceasta data carul inaintea boilor, adica suntem pusi in fata unui fapt implinit. Astfel, un colos a fost rasadit cu brutalitate in intr-o zona si asa supraglomerata. Ce ne facem fetelor …. Nu se mai poate face nimic, in acest ritm, cu acesti conducatori, cu acesti specialisti, ne asteapta solutii uimitoare. Se va desfigura definitiv o zona de mare interes, reprezentativa, si va apare o hudita -strada Palat cu trotuare ingustate. Sugerez chiorilor din comisie si celor de la URBANISM, SA SE UITE UN PIC SPRE BAHLUI, este un pod mare, pod care daca ar avea deschiderea spre strada Palat, ar putea prelua fluxul de masini, la coborare, spre malul drept al Bahluiului fara a mai ajunge obligatoriu ca acum, pe Podul Pos.
    Iar cel cu sensul giratoriu, sa se duca cu el peste cel existent in Podul Ros. Ajunge acesta.

Adauga un comentariu