Eveniment-Social

S-au dat drept calugarite pentru a face rost de bani

Publicat: 26 sept. 2011

Doua femei, de 45 respectiv 48 ani, s-au ales cu dosar penal dupa ce au inselat o batrana din Ruginoasa cu o suma de peste 2600 lei. Ileana Luca si Angelica Anton, domiciliate in zona Neamt, obisnuiau de o perioada de timp sa mearga pe la casele cetatenilor aratandu-le acestora o serie de documente false care aratau ca ar reprezenta niste biserici din Neamt. Cele doua impostoare au mers zilele trecute si la Paraschiva Agachi, de 85 ani, din Ruginoasa, o veche clienta care le mai daduse 2000 lei pentru ajutorarea constructiei unei biserici. De aceasta data, cele doua femei i-a cerut batranei 300 lei. „Niste vecini i-au zis batranei ca s-ar putea sa nu fie calugarite asa cum se arata si daca mai vin la ea sa anunte politia. Acum, cand cele doua s-au prezentat din nou la usa batranei, femeia a si dat telefon la Politie. Agentii le-au prins in timp ce incercau sa ia o ocazie pentru a pleca din comuna. Din verificari s-a constatat imediat ca nu sunt calugarite si ca nu au nici o treaba cu lacasurile de cult. Mai mult decat atat, actele care le aveau asupra lor se cunosteau ca erau false. Din spusele batranei, aceleasi femei au mai fost la ea si au primit suma de 2 000 lei plus niste covoare si alte bunuri de peste 600 lei. Au fost retinute si li s-au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunei de inselatorie. Deocamdata inca se mai fac cercetari”, a precizat comisarul Tiberiu Dogaru, sef adjunct al Politiei Pascani.loading...

Comentarii
  • Cand o sa priceapa lumea ca excrocii pot fi si in „sutana”?
    S-a scris de atatea ori si s-au dat pe toate posturile de televiziune imagini cu acesti excroci.
    Evitati sa mai primit in casa voastra oameni necunoscuti, indiferent de ce povesti va indruga. Nu mai dati bani, chiar si maruntis la nimeni indiferent daca sunteti milostiv sau nu, ci doar daca va este ruda apropiata sau o persoana pe care o cunoasteti si aveti incredere.
    Dragi copii si tinerii, informatii si pe parintii si bunicii vostrii de la tara ca sunt peste tot excroci la drumul mare si se preteaza la orice pentru a face bani, de la gainarii pana la crime. Numai informandu-i si pe ei o sa evitam ca asemenea stiri sa apara tot mai des in ultimul timp.

Adauga un comentariu