Eveniment-Social

S-au impartit paturile la Institutul Regional de Oncologie

Publicat: 15 ian. 2008
1

• Cele mai multe paturi au fost alocate pentru sectiile de radioterapie, urmate de sectiile de chirurgie

Chiar daca nu a fost stabilit un termen pentru inaugurarea Institutului Regional de Oncologie, conducerea Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) a intocmit structura acestei unitati medicale ce va fi trimisa spre aprobare la Ministerul Sanatatii Publice. In cadrul Institutului Regional de Oncologie vor functiona doua sectii de chirurgie cu cate 45 de paturi fiecare, doua sectii de radioterapie cu cate 50 de paturi fiecare, sectia de oncologie pediatrica cu o capacitate de 40 locuri, sectia de hematologie oncologica cu 20 de paturi si sectia de oncologie medicala cu o capacitate de 45 paturi.

Totusi, conducerea ASP estimeaza ca in cursul acestui an vor fi date in folosinta doua sau trei dintre tronsoanele Institutului Regional de Oncologie. In prezent nu a fost stabilit cati medici isi vor desfasura activitatea in cadrul Institutului, dar va fi nevoie de medici specialisti din toate domeniile medicale. Urmeaza sa se discute daca Clinica de oncologie din cadrul Spitalului de Copii Sf. Maria va fi transferata la Institut. Acceleratorul liniar de particule care functioneaza in cadrul Spitalului Sf. Spiridon va ramane in aceasta locatie unde bolnavii de cancer vor face terapie. „Am finalizat structura finala pe sectii a Institutului Regional de Oncologie si va fi inaintata la minister spre avizare. Spitalul de Urgente Sf. Ioan va ramane in locatia actuala pana cand va fi gata Spitalul Regional de Urgente. Clinica de oncologie de la Spiridon va fi mutata in institut si va ramane cu 10 paturi pentru bolnavii care merg la accelerator. Este posibil ca hematologia si clinica de oncologie de la spitalele Sf. Maria si Spiridon sa ramana in cadrul spitalelor respective. Cele mai multe paturi au fost alocate sectiei de radioterapie. Din 300 de paturi existente, 100 sunt pentru radioterapie. Chirurgia oncologica va avea mai multe departamente, pentru ca exista pacienti diagnosticati cu cancer si la ORL, neurochirurgie, ginecologie, etc”, a declarat dr. Mihnea Hurmuzache, directorul ASP.

Comentarii
  • Si atunci ce se rezolva ? Se plimba oncologicii prin Iasi consumind ambulante si benzina ! Le face Hurmuzel si un ghid turistic al Iasului. Cel mai tare va fi cind ,la ore de virf,pacientii oncologici se vor plimba cite3-4 ore in ambulante. Si asta doar pentru o panglica !

Adauga un comentariu