Local

S-au impartit sute de amenzi. Vitezomanii sunt campioni

Publicat: 17 oct. 2016
1
@ În perioada 11-16 octombrie,  pentru neregulile constatate, politistii au dat peste 800 de sanctiuni contraventionale si au retinut peste 60 de permise de conducere
 
Politistii rutieri au desfasurat o serie de actiuni pentru salvarea de vieti si prevenirea accidentelor rutiere generate de viteza excesiva, depasiri neregulamentare si alcool. În perioada 11-16 octombrie, pentru neregulile constatate, politistii au dat peste 800 de sanctiuni contraventionale si au retinut peste 60 de permise de conducere.

Astfel, pe parcursul celor sase zile de actiune, politistii rutieri împreuna cu cei de la ordine publica din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Iasi au actionat pe principalele tronsoane de drumuri nationale si judetene, pe DN 28, limita cu judetul Neamt – Iasi – limita cu judetul Vaslui, DN 24, Iasi – Coropceni, DN 24 C, Iasi – Bivolari, DN 2, limita cu judetul Neamt, limita cu judetul Suveava, DJ 248, Iasi – Scânteia, pentru prevenirea accidentelor de circulatie soldate cu victime omenesti si pagube materiale generate de viteza excesiva, depasiri neregulamentare si alcool.

Au fost folosite aparatele radar din dotare. Au fost constatate cinci infractiuni la regimul circulatiei rutiere. Pentru abaterile constatate, politistii au aplicat 806 sanctiuni contraventionale, dintre care 279 pentru depasirea regimului legal de viteza, 28 pentru depasiri neregulamentare, 9 pentru alcool, iar restul pentru  alte încalcari ale legislatiei rutiere.

Politistii au mai retinut 63 permise de conducere, 26 fiind retinute pentru viteza, 28 pentru depasire neregulamentara, iar 9 pentru alcool. De asemenea, au fost retinute 9 certificate de înmatriculare. Totodata, în perioada urmatoare, oamenii legii vor actiona cu aparatura radar din dotare, iar proprietarii autovehiculelor care au încalcat viteza legala vor primi comunicarea la domiciliu privind abaterea comisa sau vor fi sanctionati în momentul constatarii abaterii.

Adauga un comentariu