Sport

S-au împlinit doi ani de la victoria istorică obținută de Simona Halep la Roland Garros! Cum putea fi eliminată încă din prima rundă

Publicat: 10 iun. 2020
Simona Halep

În urmă cu fix doi ani, Simona Halep a câștigat turneul de tenis de la Roland Garros. A fost primul trofeu de grand șlem câștigat de tenismena româncă Simona Halep

Pe 9 iunie 2018, în urmă cu fix doi ani, Simona Halep intra pe zgura de la Paris pentru a treia finală la turneul de tenis Roland Garros din carieră, cu amintirea primelor două, pierdute în favoarea Mariei Sharapova și Jelenei Ostapenko.
Americanca Sloane Stephens a fost adversara Simonei Halep din finala, ulterior câștigată, de la Roland Garros 2018, dar parcursul sportivei din România, locul 1 WTA la acel moment, la Slam-ul parizian putea fi mult mai scurt, amenințarea eliminării fiind prezentă chiar din runda inaugurală.

Traseul care a dus la primul trofeu de Grand Slam din cariera Simonei Halep

Simona Halep a început traseul la ediția din 2018 a Roland Garros împotriva lui Alison Riske, care a oferit impresia că poate produce surpriza turneului, eliminarea principalei favorite. Jucătoarea din Statele Unite ale Americii s-a impus fără drept de apel în primul set al meciului cu Halep, pe care l-a câștigat 6-2, dar nu a reușit să mențină nivelul tenisului la fel de ridicat și în următoarele două acte, adjudecate de Simona, 6-1, 6-1.

Pentru Simona Halep au urmat trei meciuri câștigate în minimum de seturi, cu Taylor Townsend, Andrea Petkovic și Elise Mertens

După victoria, obținută cu emoții, în meciul cu Alison Rikse, pentru Simona Halep au urmat trei meciuri câștigate în minimum de seturi, cu Taylor Townsend, 6-3, 6-1, Andrea Petkovic, 7-5, 6-0, și Elise Mertens 6-2, 6-1.
Meciul din sferturile de finală se anunța dificil pentru Simona Halep încă de la realizarea tabloului competițional, adversar a fost Angelique Kerber, deținătoare a două titluri de Grand Slam în acel moment, care a și reușit să câștige primul set în fața româncei, în tiebreak, 7-6 (2). La fel ca în runda inaugurală, Halep a avut o revenire de formă și a reușit să se califice în semifinale, fără multe emoții în ultimele două acte, câștigate 6-3, 6-2.

În semifinale Simona Halep părea că va avea, cum este și normal, cel mai greu meci din turneu. Oponent era Garbine Muguruza, locul 3 WTA în iunie 2018, campioană la Roland Garros în 2018. În ciuda așteptărilor, Halep a făcut un meci perfect, pe care l-a câștigat, scor 6-1, 6-4, în 90 de minute de tenis, obținând astfel, a treia finală de Grand Slam din carieră.

Simona Halep nu i-a oferit multe șanse americancei Sloane Stephens

Simona Halep a început finala, disputată împotriva lui Sloane Stephens, cu set pierdut, 3-6, bifând al treilea meci din turneu în care este în dezavantaj după primul act, dar, la fel ca în runda inaugurală și în sferturi, sportiva din România a reușit să revină în meci, pe care l-a trimis în decisiv după un set doi câștigat la patru. În ultimul act, Simona nu i-a oferit multe șanse americancei, a practicat un joc agresiv, în permanență căutând liniile terenului, și s-a impus cu 6-1, pentru primul trofeu de Grand Slam din carieră

Adauga un comentariu