News Flash:

S-au inmultit alergiile la peste si soia

10 Decembrie 2010
2418 Vizualizari | 0 Comentarii
• Mai multe persoane care postesc au ajuns la spital cu alergii la peste si soia • Medicii anticipeaza o avalansa de cazuri de alergii dupa sarbatori

In perioada Postului Craciunului, tot mai multe persoane au ajuns la Sectia de Alergologie si Imunologie de la Ambulatoriul de specialitate de la Spitalul Sf. Spiridon cu alergii cauzate de consumul de soia si peste. Medicii sustin ca in aceasta perioada a anului, in care oamenii postesc, cazurile de alergii la astfel de produse sunt frecvente si mult mai dese decat in celelalte luni ale anului. "In aceasta perioada ne confruntam cu multe cazuri de alergii la produsele pe care oamenii le consuma cand postesc, in special soia si peste. Acestea sunt cele mai frecvente alergii la sfarsit de an, iar numarul cazurilor este mai mare decat vara sau in alte anotimpuri. In momentul de fata, toate cele 25 paturi sunt pline, dar mai avem si pacienti care vin la internari de zi", a declarat dr. Alina Ghet, medic in Clinica de Alergologie.
Alte cazuri des intalnite sunt alergiile la produsele ce contin conservanti si coloranti, cum ar fi ketchup-ul, maionezele, conservele, pateurile vegetale, dar si cele din carne. Si alergiile medicamentoase sunt frecvente, in special la persoanele in varsta care sufera de mai multe afectiuni si inghit o gama variata de pastile.

Mai multe alergii dupa sarbatori

La copii, cele mai frecvente cazuri sunt alergiile la parul animalelor de casa, la praf si la mucegai. "Persoanele care vin la spital prezinta simptomatologie cutanata, pete, mancarimi si li se recomanda regim alimentar si tratament. Cel mai important este evitarea factorului declansator, eliminarea cauzei alergiei, apoi urmeaza tratamentul cu antihistaminice, iar la cei foarte gravi li se administreaza glucocorticoizi. Daca alergiile la peste si soia le intalnim frecvent la persoane mai in varsta, celelalte alergii sunt specifice persoanelor mai tinere. In fiecare luna avem in medie 10-20 cazuri noi, cu precadere tineri, iar anual inregistram 1.000 internari continue, din care jumatate cu alergii, restul cu astm", a completat dr. Ghet.
Medicii se asteapta ca dupa sarbatorile de iarna sa se inmulteasca numarul persoanelor alergice la alimente, din cauza consumului in exces de carne si produse ce contin maioneza. "De regula, dupa sarbatori ne confruntam cu multe cazuri de alergii dupa ce oamenii consuma afumaturi, diverse produse din carne si salata boeuf, care contine maioneza. Tot ce pot sa le recomand este sa aiba grija la ce consuma de sarbatori si sa incerce sa manance produse facute acasa", a spus medicul Alina Ghet.

postului craciunului
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3752 (s) | 22 queries | Mysql time :0.263157 (s)

loading...