Eveniment-Social

S-au inmultit cazurile de cetateni loviti in strada de grupuri de indivizi

Publicat: 21 apr. 1999

In Iasi, in ultimul timp, s-au inmultit cazurile de cetateni loviti in strada de grupuri de indivizi care, foarte probabil, gasesc o distractie nemaipomenita in agresarea fara motiv a necunoscutilor care intirzie noaptea pe strazile Iasului.

La citeva zile dupa ce ziarul nostru a relatat povestea subinginerului Benone Caia, practic zdrobit in bataie, fara motiv, de o banda de tigani, a fost rindul unui student sa-si primeasca „portia” intr-un mod similar. Adica tot fara sa i se pretinda nimic. Este vorba de Ciprian Pustianu, din Vaslui, student in anul III la Facultatea de Automatizari si Calculatoare.

Duminica seara, in drum spre Tudor Vladimirescu, pe Splai Bahlui a intilnit un grup de tineri, citiva dintre ei mai tuciurii, venind din sens invers. „Era ceva ciudat la ei – ne-a relatat Ciprian – mergeau toti in sir indian. Am incercat sa-mi vad de drum, nu m-am uitat foarte atent la ei, am lasat capul in jos si, cind sa trec pe linga ei, unul a iesit din rind si mi-a tras un pumn in fata. Atit, un singur pumn. N-am cazut, dar m-a zdruncinat serios. Am mai mers citiva pasi si m-am intors sa vad daca nu s-au luat dupa mine. Nu, ei si-au vazut de drum, mi-am vazut si eu. Cred ca era vreo zece si jumatate seara. Am venit la camin, dupa care m-am internat in spital. Aici am aflat ca durerea mea de maxilar are cauze mai serioase: am o fractura dubla, care se poate vindeca cel mai devreme doar peste doua-trei saptamini”.

Interesanta este, insa, atitudinea curat fatalista a victimei, care a refuzat ideea de a depune plingere la Politie, spunind ca oricum nu se repara nimic. „Daca intimplator vor fi prinsi si voi fi solicitat sa-i recunosc, imi voi da concursul dar, altfel, ce rost are?”, se intreaba Ciprian. Vom ajunge, oare, sa ni se para normal sa fim agresati fara vina? loading...

Adauga un comentariu