Local

Sa fie Hala Centrala un obiectiv profitabil pentru Carrefour? – FOTO

Publicat: 14 mart. 2012

Redeschiderea Halei Centrale nu pare un eveniment care sa-i entuziasmeze pe ieseni si nici pe agentii economici din judet. Foarte putini clienti si comercianti si-au facut simtita prezenta ieri, in incinta complexului din Centrul Civic. Reporterii BUNA ZIUA IASI au fost la fata locului si au constatat cum transformarea Halei Centrale nu a fost suficienta pentru ca iesenii sa se ingramadeasca la cumparaturi, chiar daca renumitul retailer Carrefour si-a deschis un centru de vanzari si aici. Dupa cum imaginile o demonstreaza, foarte putine companii din Iasi, nationale sau din strainatate au ales sa isi vanda marfurile sau serviciile in interiorul complexului comercial, iar timp de minute bune, pe holurile cladirii abia putea fi zariti cativa clienti. Standurile de la nivelele superioare ale cladirii nu au fost pe placul vanzatorilor, iar o parte dintre spatiile disponibile au ramas goale. 

Explicatiile pentru volumul redus al activitatii comerciale in acest complex pot fi intelese prin prisma mai multor factori. Problema spatiilor de parcare a fost intotdeauna una prioritara pentru firmele care vor sa isi asigure un numar foarte mare de clienti, ceea ce duce la intrebarea de ce a fost ales acest loc tocmai de Carrefour, care in celelalte puncte de lucru din oras se poate mandri cu spatii imense pentru parcarea autoturismelor. De asemenea, deschiderea unui supermarket intr-o zona cu potential foarte limitat nu pare sa duca la rezultate bune pentru compania franceza. Suprafata foarte mica destinata parcarii, construita cu zeci de ani in urma, cand numarul de masini din oras era mult inferior celui de acum, si configuratia cailor de acces, foarte inguste, iar pentru o mare parte din zi extrem de aglomerate, nu pot ajuta, dupa un rationament firesc, la atragerea clientilor. Faptul poate fi dovedit si prin istoricul complexului comercial care, indiferent de perioada de restaurare sau renovare, ori campanie de promovare, nu a reusit sa adune un volum semnificativ de agenti economici sau de clienti. In acelasi timp, existenta spatiilor de joaca pentru copii a devenit o necesitate pentru clientii marilor complexe comerciale, inca un capitol la care Hala Centrala nu a putut sa acopere nevoile oamenilor. Holurile si standurile goale ale cladirii din centrul orasului poarta marca unei retete a insuccesului, iesenii fiind deja obisnuiti cu diversitate in magazine, cai de acces bune, locuri de parcare in imediata apropiere si o intreaga serie de facilitati care aici nu pot fi asigurate.loading...

Comentarii
 • Nimeni nu merge acolo nici inainte nici acuma si orcum era gol nu ai ce sa cumperi pentru ca niciodata nu au fost magaZine totimpul au foast cate 6 7 spatii goale orcum totimpu hala a foat ceva apropiat de un bazar nu de mall

 • Hala centrala -un proiect ceausist grandoman si slab (simetric, piata monumentala in fata – ca si cum ar fi vreo opera sau teatru nu un magazin) si fara flexibilitate a spatiilor interioare handicapat si mai mult la momentul asta de interminabilul santier al pasajului din zona, santier care a reusit sa alunge mai toate firmele de prin zona. Practic pe acolo au ramas doar cateva sedii de bani, prea mari pentru a fi mutate si cabinetele avocatilor care lucreaza pe la Judecatoria din zona. In rest zona e praf…comparabila cu ce era in anii ‘9*. Un exemplu de planificare urbana si arhitecturala complet gresita.

 • Dupa ora * s-a stat la rfand si jumatate de ora, asa de aglomerat a fost ieri la deschidere, e binevenit magazinul pentru cei din centru, sa tina tot asa, preturi accpetabile pentru toti.

 • Carefour Market sigur va avea succes. In centru nu exista nici un supermarket. La GMarket nu a mers teaba pentru ca preturile erau foarte mari si marfa aproape inexistenta.
  Am fost ieri la supermarket si era full. Nu stiu cand s-a deplasat reporterul…daca a fost alaltaieri, il anunt ca era inchis:)
  Nu cred ca „mall-ul” va avea succes, depinde ce firme vor veni, dar carefourul le va ridica cota si magazinelor de la etaj- daca s-ar deschide.
  Cat despre parcare…vi se pare ca la Iuluus Mall e o pacare asa mare? O fi…da’ ce folos daca e plina mereu de masinilie clientilor barurilor din Mall?

 • Aglomeratia de la casele de marcat – reprezinta DISPRETUL fata de CUMPARATOR. „Fatucele” care cantaresc marfa la raionul cu produse la veder… te „ard” imediat . Marfurile sunt SCUMPE – fata de alte marketuri , inghesuite si trebuie sa stai foarte mult la cozile de la plati – unde te asteapta alte angajate – fara experienta si scoala ….Asteptam cat mai multe magazine – pentru a exista CONCURENTA – iar cumparatorul sa fie respectat si preturile sa fie CIVILIZATE – NU de specula …ca acum in marketurile romanesti.

 • Domnule Lungu a-ti verificat dvs Cv-ul fiecarei angajate? Va asigur ca sunt persoane si cu facultatea si masterul terminate si ajung din „lipsa experientei” sa aiba astfel de job-uri! Experienta se dobandeste! Nu cred ca dvs a-ti avut experienta la primul loc de munca! Jigniti sa va aflati in treaba.

 • Pentru cei din zona e chiar o binecuvantare ca s-a deschis un market Carrefour la Hala. Multi, inclusiv eu, nici n-am stiut ca s-a deschis chiar dk trec zilnic prin zona. Cu siguranta se vor ocupa si celelalte spatii din Hala. Si una e marketul si alta e supermarketul sau mall….

 • Asa va fi tot timpul in hala ( …gol)daca Presecariu nu vrea sa investeasca,arata tot vechi si neschimbat.Daca ati sti ce chirii sunt in hala v-ati da seama ca mai bine te duci in IuliusMall.Aceeasi Marie cu alta palarie (doar gura e de el …. de construit ceva corect , pe termen lung in beneficiul iesenilor … nu poate )

 • ideea deschiderii carrefour market la hala centrala e o idee binevenita de noi, cei care locuim in zona, si care pana ieri eram sufocati de preturile ridicate ale buticarilor de cartier…domnilor reporterii, cred ca ati venit abia seara pe la 6, cand era mai gol, comparativ cu dimineata si amiaza cand nu aveai loc sa faci la dreapta sau stanga prin market

 • Pe termen lung Supermarketurile periferice vor fi nevoite sa migreze spre centrul orasului. Exolicatia este simpla si cunoscuta de noi toti poate – criza economica se adanceste si mai rau iar consumatorii vor cumpara din ce in ce mai putin. Deplasarile in afara orasului vor fi mai anevoioase daca nu ai bani in buzunar, magazinele de cartier vor avea de castigat. Asa ca mutarea Carrefour spre Centru va fi o miscare binevenita.

 • Lungu Victor daca tu crezi ca tinerii aia care lucreaza intr-un supermarket nu au scoala te inseli…. eu zic ca au mai multa decat ai tu si nu au experienta sau pilele necesare pt job-uri mai bune.

Adauga un comentariu

Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit