Magazin

Sa fii prieten cu seful pe Facebook poate fi o adevarata provocare

Publicat: 27 mart. 2012
Un studiu realizat de compania americana Russell Herder arata ca 21% dintre angajati ii au pe sefii lor in lista de prieteni de pe Facebook. Rezultatele arata ca a-ti avea seful in lista de prieteni reprezinta o provocare, un factor de stres si un risc pe care nu multi il constientizeaza.
Utilizatorii cu varste cuprinse intre 18 si 34 nu au rezerve in a-si adauga seful in lista de prieteni, in timp ce o mare parte dintre respondentii de peste 55 de ani sunt de parere ca acesta ar fi un demers riscant si nepotrivit. In plus, cu cat un utilizator petrece mai mult timp pe Facebook, cu atat este mai probabil ca acesta sa isi adauge seful in lista de prieteni, potrivit studiului citat.
74% dintre respondenti nu sunt in prezent prieteni pe Facebook cu seful. Dintre cei care il au pe sef in lista, 46% au lansat cererea din proprie initativa, iar 38% au primit invitatia din partea sefului. 29% dintre cei care au primit invitatia din partea sefului au declarat ca au simtit presiunea de a-i accepta cererea, desi nu si-ar fi dorit acest lucru.
Acelasi studiu arata ca barbatii percep relatia angajat-sef de pe Facebook ca pe una strict profesionala, in timp ce femeile asociaza adaugarea in lista a sefului cu o forma de apropiere, chiar de prietenie.
„In clipa in care ti-ai adaugat seful in lista de prieteni, trebuie sa schimbi pentru totdeauna modul in care folosesti Facebook. Daca uiti si spui ceva nepotrivit despre companie, poate fi foarte periculos”, a declarat Dan Schawbel, expert in branding personal, pentru The Sydney Morning Herald.
„Trebuie sa ai grija ce spune profilul (de pe Facebook) despre tine, trebuie sa iti modifici setarile de confidentialitate si trebuie sa ai grija cum te implici in conversatiile online. Daca tii cont de aceste implicatii, e in regula sa fii prieten pe Facebook cu propriul sef. Mai mult, te-ar putea ajuta sa iti imbunatatesti relatia cu superiorii”, a declarat Douglas Idugboe de la Smedio pentru publicatia citata mai sus.


loading...

Adauga un comentariu