National

Să învăţăm de la PNL-istul Nicolae Robu! În plină stare de urgenţă acesta construieşte fântâni arteziene

Publicat: 26 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Să învăţăm de la PNL-istul Nicolae Robu În plină stare de urgenţă acesta construieşte fântâni arteziene
Nicolae Robu

Locuitorii Timișoarei sunt obișnuiți cu dezvoltarea în forță trâmbițată de primarul Nicolae Robu, care aruncă bani pe flori pe clădirea primăriei, însă nu reușește să repare de peste cinci ani de zile trotuarele sparte din cartiere. Acum, în plină stare de urgență națională Nicolae Robu a semnat un contact de 1,1 milioane de lei, prin care se vor construi trei fântâni arteziene.

Firma contractată se numește Aquajet SRL și este din București. Fântânile vor fi realizate în Calea Lipovei, pe strada Iuliu Maniu și în Piața Bălcescu.

Primăria Timișoara a semnat în 19 martie contractul cu societatea Aquajet din București, pentru proiectarea și execuția fântânii ornamentale din Lipovei. Firmă va face proiectul tehnic, detaliile de execuție, caietele de sarcini și va obține documentația de construire, iar apoi va verifica tehnic de calitate proiectul întocmit, va amenaja efectiv fântâna și își va asigura asistență tehnică de specialitate pe timpul execuției. Contractul este valabil șase luni (două pentru proiectare și patru pentru execuție) și are valoarea de 226.100 de lei fără TVA. Aquajet va lucra cu Wire Project Solutions SRL.

În 23 martie, PMT a semnat un alt contract cu Aquajet SRL din București, pentru proiectarea și execuția fântânii ornamentale din Piața Bălcescu, cea mai scumpă dintre cele cinci fântâni arteziene cu luminițe pe care primarul Nicolae Robu le vrea în intersecțiile din Timișoara. La fel și aici, Aquajet va întocmi documentația și va face și execuția, în termen de șase luni (două pentru proiectare și patru pentru șantier). Valoarea contractului este de 806.820 de lei fără TVA, iar Aquajet a subcontractat și în acest caz societatea Wire Project Solutions SRL.

Tot în 23 martie, reprezentanții primăriei au mai semnat un contract cu Aquajet, pentru fântâna din Iuliu Maniu. Valoarea acestuia este de 389.130 lei fără TVA, durata este la fel, iar subcontractorul este același.

Vorbim despre un total de 1,42 milioane de lei pentru trei din cele cinci fântâni dorite de Administrația Robu în Timișoara. Adică aproape 300.000 de euro, bani pe care primăria trebuie să îi plătească în următoarele șase luni pentru amenajarea celor trei fântâni. În plină pandemie de coronavirus și câtă vreme țara se află în stare de urgență, decretată de președintele Klaus Iohannis din 16 martie, conform tion.ro.

Adauga un comentariu