Actualitate

Sa le uram La Multi Ani salvatorilor de la Ambulanta Iasi!

Publicat: 27 iul. 2018
1

28 Iulie este Ziua Nationala a Ambulantei din Romania. Sarbatoarea din acest an este cu atat mai speciala fiind an centenar si implinindu-se 112 ani de la data cand in Bucuresti a devenit operationala “Prima Ambulanta” din Romania.

La 28 iulie 1906 Prof. Dr. Nicolae Minovici a pus bazele societatii de salvare din Bucuresti sub deviza “Totdeauna si tuturor, gata pentru ajutor!”, echipajul fiind indrumat si coordonat direct de prof. fondator, format din vizitiu si sergent de oras utilizand o trasura trasa de cai si incepandu-si activitatea intr-o cladire veche situata pe cheiul Dambovitei.

De la acel iulie 1906 au trecut 112 ani

Mostenirea lasata de profesorul Dr. Minovici a fost preluata de generatii si generatii de oameni dedicati, care nu numai ca au dus mai departe visul profesorului Dr. Minovici, ci au si contribuit la permanenta lui imbunatatire si dezvoltare. In timp trasura trasa de cai a ajuns sa fie inlocuita de autosanitare moderne pe care isi desfasoara activitatea personal angajat si voluntar, pregatit dupa standardele internationale profesionale.

Astazi, activitatea se desfasoara in sistem integrat public de urgenta dotat cu cele mai moderne echipamente medicale, utilizate de personalul care lucreaza cu pricepere si daruire in acest domeniu.

In cei 112 ani de existenta Serviciul de Ambulanta a devenit unul dintre cele mai solicitate servicii din domeniul sanatatii si principal segment al asistentei medicale de urgenta si transport sanitar in prespital.

"SAJ Iasi asigura asistenta medicala publica de urgenta prespitaliceasca in judetul Iasi la o populatie de 919.049 locuitori, pe parcursul anului 2017 efectuandu-se 129.783 de solicitari si s-au parcurs 3.736.504 kilometri intervenind cu Ambulante de tip C2 (ambulantier, asistent, medic), de tip B2 (ambulantier, asistent), de tip A1/ A2 (ambulantier / asistent) si de tip ACD (ambulantier si medic). In 28 iulie 2018 va avea loc un eveniment marcant la Alba Iulia in Cetate, ce aduna la un loc reprezentanti ai Ambulantelor judetene din toata tara. Iasul va fi reprezentat de un echipaj medical de urgenta cu o autosanitara de tip B si o delegatie din partea conducerii si a angajatilor Serviciului de Ambulanta.

Manifestarea va fi una deosebita cu participarea oficialitatilor locale si centrale a reprezentantilor Serviciilor de Ambulanta, la deschidere se va intona Imnul Romaniei urmat de Imnul Ambulantei, se va prezenta istoria Ambulantei, decorarea Serviciilor de Ambulanta, prezentarea tipurilor de ambulante din flota nationala a Serviciilor de Ambulanta. Ceremonia se va inchide cu Imnul Ambulantei urmat de un salut exprimat de convoiul de ambulante prin folosirea sistemelor acustice si luminoase timp de 1 minut si cu revenirea coloanei de ambulante in Cetate. Acum, la ceas aniversar, in an centenar, un gand bun se indreapta catre toti cei care fac parte sau au facut parte in trecut din aceasta mare familie. La multi ani, stimati colegi! La multi ani, Ambulanta! La multi ani, Ambulanta Iasi!", a transmis Nicolai Pralea, purtator de cuvant al SAJ Iasi.

Comentarii
  • Un preot, în cadrul unei slujbe, a zis la predică : ,,Dumnezeu a trimis pe pământ doi ,,delegați” de-ai săi, ca să vină în ajutorul creeației sale (a omului), pentru a-l ajuta pe acesta (pe om) în suferințele sale. Acești ,,miniștri” ai divinității sunt: Doctorul- tămăduiește suferințele fizice și Preotul- tămăduiește ,,durerile” sufletești.”
    LA MULȚI ANI TUTUROR LUCRĂTORILOR SERVICIULUI DE AMBULANȚĂ ȘI DUMNEZEU SĂ VĂ DEA ÎN CONTINUARE SĂNĂTATE ȘI PUTERE DE A-I AJUTA PE OAMENI ÎN NEVOILE LOR.

Adauga un comentariu