Actualitate

Să ne amintim că Marius Bodea este vocea puşcăriaşului Relu Fenechiu. Fenechiu îl lăuda pe Bodea în 2014, dar și invers

Publicat: 26 aug. 2020
Să ne amintim că Marius Bodea este vocea puşcăriaşului Relu Fenechiu. Fenechiu îl lăuda pe Bodea în 2014 dar și invers
Să ne amintim că Marius Bodea este vocea puşcăriaşului Relu Fenechiu. Fenechiu îl lăuda pe Bodea în 2014, dar și invers

Momente tragic-comice se întâmplau în 2014 atunci când era lansată nouă pistă de pe Aeroportul Internaţional Iaşi. Se pare că, puşcăriaşul Relu Fenechiu transmitea mesaje din închisoare. Cei care le citeau erau nimeni altul decât Marius Bodea şi Cristian Adomnitei.

Marius Bodea este vocea puşcăriaşului Relu Fenechiu

În 2014, într-un articol publicat de adevărul.ro, se menţiona faptul că Relu Fenechiu trimitea mesaje din închisoare. Portavocea puşcăriaşului Fenechiu au fost, nimeni alţii decât Marius Bodea şi Cristian Adomnitei. Într-un discurs publicat în faţa a zeci de oameni, Marius Bodea îl lauda pe Relu Fenechiu numindu-l ”parintele acestui proiect”.

Marius Bodea îl elogia pe cel care e afla, la acele momente, în puşcărie. Deci, cu alte cuvinte, elogia un infractor dovedit al instanţelor de judecata din România. Pentru că supunerea să fie completă, Marius Bodea citea de pe hârtia scrisă de puşcăriaşul Relu Fenechiu, infractor dovedit şi condamnat

„Chiar dacă nu pot fi prezent, sunt cu sufletul şi inima alături de voi. Ceea ce marcaţi astăzi aici nu reprezintă finalul unui drum, ci începutul unei noi etape în viaţa acestui oraş”, a spus, printre altele, Fenechiu, prin vocea lui Marius Bodea. Fenechiu a mai menţionat în discurs că el este cel care a pus presiune pe toate Guvernele din 2004 până în prezent pentru pista nouă de la Iaşi.

Cum poate candida un politician care girează un corupt?

Ne putem putem pune întrebarea logică, despre cum poate candida un politician la o funcţie de înaltă demnitate publică atunci când acesta elogiază un puşcăriaş, un infractor dovedit precum Relu Fenechiu. USR-ul care pretinde că este un partid nou a acceptat un traseist cu legături dubioase.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, condamnat definitiv, la cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul „Transformatorul”. Prejudiciul din dosarul “Transformatorul” se ridică la peste 5,5 milioane de lei şi nu a fost recuperat până în prezent. După condamnarea definitivă, familia Fenechiu a recurs la mai multe tertipuri pentru a scăpa de plată prejudiciului.

Relu Fenechiu a executat efectiv 1.195 zile închisoare, 203 zile considerate ca executate ca urmare a muncii prestate (din care 83 de zile din activităţi lucrative la clubul unităţii şi 120 de zile ca urmare a elaborării de lucrări ştiinţifice/articole ştiinţifice) şi 0 zile executate în arest preventiv, „în total fiind 1398 zile câştigate şi executate”.

Puşcăriaşul şi-a recunoscut vină. Relu Fenechiu şi-a recunoscut vină şi faptul că a furat din bugetul de stat. Totuşi, Fenechiu a ştiut bine să îşi protejeze averea obţinută ilicit, statul fiind prejudiciat şi, momentan, fără vreo şansă de a-şi recupera banii.




Adauga un comentariu