Stiri medicale

Sa ne bucuram ca imbatranim

Publicat: 10 dec. 2010
7

Psiholoaga americana Helen Franks sustine in cartea sa, „Imbatraniti incet„, ca varsta a treia are si parti bune. Ea trage concluzia ca trebuie sa ne bucuram ca imbatranim, enumerand cateva avantaje ale acestui proces natural: Avem parte de mai putin stres.

Celulele aflate in centrul stresului din creier se imputineaza. Maturizarea sexuala a femeilor se produce la 40 de ani, iar pe masura trecerii anilor sexualitatea devine din ce in ce mai buna. La varsta de 50 de ani, barbatii se comporta ca niste amanti altruisti, plini de afectuozitate si extrem de delicati. Tot in jurul varstei de 50 de ani, mariajele care au trecut prin momente grele nu mai sunt amenintate de divort, iar sotii au parte de un reviriment erotic extrem de puternic. Oamenii devin cu adevarat fericiti la mijlocul existentei lor.

Acum ei sunt impliniti profesional, copiii lor sunt cu problemele rezolvate iar vremea deciziilor grele a trecut. De asemenea, aspectul exterior nu-i mai preocupa atat de mult ca la 24 de ani. O femeie de 56 de ani este impasibila la cele 5 kg in plus, care innebunesc o dama cu 30 de ani mai tanara.

Adauga un comentariu