Local

Să râdem cu Maricel Popa! Președintele Consiliului Județean Iași și-a făcut emisiune de audiențe, dar nu sună nimeni să-i pună întrebări

Publicat: 16 iul. 2020
În cele 47 de minute de emisiune transmisă în direct, doar 2 (DOI) oameni au sunat să-i pună întrebări lui Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași
Maricel Popa și-a făcut emisiune de audiențe, dar nu sună nimeni să-i pună întrebări

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, și-a făcut emisiune de audiențe, dar nu sună nimeni să-i pună întrebări. În cele 47 de minute de emisiune transmisă în direct, doar 2 (DOI) oameni au sunat să-i pună întrebări lui Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași

Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, este în plină campanie electorală. Disperat că va pierde mandatul de președinte al CJ și că va dispărea definitiv din politica locală, Maricel Popa s-a decis să-l copie pe primarul Mihai Chirica, politicianul cu cea mai mare notorietate din Iași, și să-și facă și el o emisiune în care să ofere audiențe în direct. Zis și făcut! Maricel Popa a aranjat o astfel de emisiune la o televiziune locală, numai că a întâmpinat o mare problemă. Genul acesta de emisiuni sunt concentrate pe preluarea apelurilor telefonice de la telespectatori!

Maricel Popa rămâne un ilustru necunoscut, ajuns președinte al Consiliului Județean Iași doar printr-o conjuctură politică

Numai că Maricel Popa rămâne un ilustru necunoscut, ajuns președinte al Consiliului Județean Iași doar printr-o conjuctură politică (a câștigat mandatul cu un singur vot diferență 19-18). Altfel spus, dacă un singur consilier județean ar fi votat în loc de Maricel Popa cu regretatul Daniel Minciună, liderul PSD ar fi dat acum ordine la firmele lui falimentare. Tocmai de aceea, în cele 47 de minute de emisiune transmisă în direct, doar 2 (DOI) oameni au sunat să-i pună întrebări lui Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Vă dați seama deci cât de important este Popa pentru oameni, de nu s-au găsit decât 2 persoane care au sunat să-i pună întrebări în direct? Mai mult decât atât, unul dintre cei 2 oameni interesați să intre în dialog cu Maricel Popa nu avea legătură cu vreun subiect local, ci era o pensionară care voia să știe dacă mai cresc sau nu pensiile în luna septembrie a acestui an. Al doilea telefon primit, era probabil al unui membru PSD din comuna Șcheia, care i-a ridicat osanale „liderului suprem al partidului”, pentru marea realizare de a fi asfaltat un drum județean de doar câțiva kilometri.

În afara celor 2 telefoane, în cele 47 de minute, nimeni nu a mai sunat și nimeni nu a adresat întrebări pe pagina de facebook unde era transmisă emisiunea. În rest, Maricel Popa a continuat să facă aceleași greșeli gramaticale (oare cum s-or înțelege în campanie un profesor de limba română ca și Camelia Gavrilă cu un personaj cunoscut că siluiește limba română la fiecare frază?), să se laude cât de mult muncește el și cât de mult a modernizat el spitalele din subordine. Nimic însă despre spitalul mobil de la Lețcani, care trebuia să fie funcțional de peste o lună și pentru care Consiliul Județean Iași trebuie să plătească 10,2 milioane de euro (pe lângă cei 3,2 milioane de euro pe care trebuie să le achite Consiliul Județean Neamț).

Maricel Popa se îmbogățește în timpul mandatului de președinte al Consiliului Județean Iași

Chiar dacă nu a făcut nimic pentru dezvoltarea Consiliului Județean Iași, Maricel Popa se îmbogățește cu fiecare zi pe care o petrece în plus în fruntea autorității.
Printre altele, președintele filialei PSD Iași a încheiat o afacere bănoasă cu Statul Român. Tranzacția s-a realizat prin societatea Vitalef SA, controlată de Mihaela Popa, soția președintelui Consiliului Județean. Pe data de 12.03.2019, Vitalef SA a semnat un contract cu Compania Națională Poșta Română SA pentru un spațiu situat pe bd. Chimiei, nr.12. Mai precis, Vitalef SA avea calitatea de chiriaș ca mai apoi să subînchirieze către Poșta Română. Din această combinație, Mihaela Popa ar urma să încaseze până la finalul contractului, adică anul 2022, aproape 365.000 euro. Poșta Română a parafat contractul după ce a cerut două oferte. În acea perioadă, Oficiul Județean de Poștă Iași era condus de directorul Dragoș Serseniuc.

Maricel Popa a pus la dispoziție o hală pentru Centrul Regional de Tranzit și Depozitul teritorial de materiale

Conform contractului de închiriere, Statul Român prin Poșta Română avea nevoie de spațiu pentru desfășurarea activității Centrului Regional de Tranzit Iași, Depozitul teritorial de materiale Iași, Oficiul Poștal Express Iași și parc auto. Spațiul are o suprafață utilă de 1.512 metri pătrați, iar terenul pus la dispoziție măsoară 1.000 metri pătrați. Chiria lunară percepută de Vitalef SA este de 7.614 euro. Un metru pătrat a fost închiriat cu 3,90 euro, în timp ce un metru pătrat de teren cu 0,50 euro.

 





Comentarii
  • Baghiu acest “ baboi “ smintit își va găsi “ Bacăul” și o va lua “ bacâr” cât de curând ! Bagă in marșarier cât mai ai timp că vin balabanii și te saltă! Vei rămâne o biată cațaveică deoarece nu au cum sa-ți depășești condiția de capră!

  • Au intrat in panică Misu și Hara? Ciu-ciu bănuți mai primesti decand au aflat ca PNL e la 19% ! Ha,ha,ha…. mergi la Movilă poate te baga-n soldă securicii ca tot te visezi șpion!!!!

  • Comentarii golănești de la cititori intr-un mare oraș universitar . Ăștia trebuie identificați și făcuți de ras ,cu respectaregulilor de protectie a datelor personale.undeva la bursa bârfelor,sau altfel,dar pe întelesul altor amatori vulgari. Politicianul popa maricel este un ratat; dacă menține emisiunea de audiențe vor apare oameni abili,bine instruiți,care vor reuși sa l facă de băcănie in direct,cu toate măsurile de protectie. Pe individ nu l duce mintea,nu are sclipiri,e un exemplu de îmbogățit viclean care a profitat de corupția conducătorilor din România. Am auzit o vorba de la un bătrân tablagiu,când pierdea in fata începătorilor ,”cățeii cei d’nintaiu mor primii.” Așa și cu averea acestui individ. Se va risipi printre primele in următorii ani,când va rămâne in afara puterii.
    Curtea de conturi trebuie sa verifice și sa i impute gogaldaului banii publici cheltuiți ilegal cu tv privată. Predecesorul lui la cj,marele bou Cristi,fost urmărit penal de Dna pentru bani publici disipati la o tv țin târg. E așa ușor de dovedit fraudele de la județ din acești ultimi ani,,ca in cel puțin un an (mai și covidul asta perfid care tine cu Hoții) popa Marcel va fi in ancheta la procurori. Oameni din apropierea lui,pe care i crede Devotați și îndatorați,dar care servesc sub acoperire și nu au scrupule,pregătesc temeinic temele cercetării penale. Nici dacă și da demisia nu scapă.

  • Alo BZi! Duceți-vă si fotografiati containerele de la Letcani si veti vedea că sunt ruginite. Sunt second hand. In loc sa fie montate de turci s-a dat dispozitie să fie operationalizate de personalul CJ.

Adauga un comentariu