Actualitate

Sa traim in stil american

Publicat: 21 mai 2000

Vasile Danale, candidatul Conventiei Democrate la functia de primar al municipiului Iasi, a vorbit despre doua scrisori de intentie venite de la firme din Bucuresti care doresc sa investeasca in capitala Moldovei.
Prima oferta se refera la construirea in imprejurimile Iasului a unei gropi de gunoi ecologice, lucrare necesara cu atat mai mult cu cat vechea groapa de gunoi, pe langa faptul ca este un adevarat focar de infectie, a devenit mult prea mica fata de nevoile reale ale orasului.
Cea de a doua oferta aduce in discutie construirea pe un teren pus la dispozitie de viitorul primar a unor locuinte in stil american. Danale a enumerat avantajele unei astfel de investitii: costuri mult mai reduse (200 de dolari pe metru patrat fata de 350 la constructiile clasice) si operativitate, caci o astfel de locuinta s-ar construi in 3 luni comparativ cu 24 de luni necesare pentru locuintele obisnuite.
Mai mult, aceasta idee mai are un avantaj. Materialele folosite pot ajuta si la mansardarea blocurilor, in acest caz sarcina statica de 70 de tone a unui bloc reducandu-se la doar 6 tone.
Candidatul taranist a venit si cu cateva propuneri pentru tineri. Recunoscand ca generatia tanara se confrunta cu o acuta lipsa de locuri de munca, Danale a venit cu solutia ca tinerii (absolventi ai facultatilor cu profil automatic) sa fie folositi de catre Primarie, prin informatizarea unor servicii publice; apoi, tinerii se pot dovedi utili si ca agenti imobiliari, mai ales ca piata imobiliara ieseana este foarte bogata, dar haotica. La fel, in colaborare cu organizatiile nonguvernamentale, reprezentantii generatiei tinere pot gasi locuri de munca si ca menajere sau baby-sitter.
Trecand in revista calitatile necesare unui primar ideal, calitati ce au facut subiectul unui sondaj efectuat de un ziar central, Danale a spus ca intruneste destul de multe din insusirile respectivului portret robot. Faptul ca se considera un bun manager, ca are o situatie materiala superioara majoritatii romanilor, ca a lucrat cu echipe mari de oameni si ca s-a ciocnit in activitatea sa deseori de aparatul birocratic al administratiei locale, l-au facut pe reprezentantul PNTCD si al CDR sa creada ca poate fi viitorul primar al Iasului.
Catalin ONOFREIloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit