Local

Să vă pregătiți de o dezamăgire! Iașul va fi ornat cu instalațiile luminoase de anii trecuți. De 1 Decembrie se va deschide iluminatul festiv

Publicat: 23 nov. 2021
Decorațiunile de Crăciun din Iași
Beculețele de Crăciun din centrul Iașului urmează să fie aprinse pe data de 1 Decembrie 2021

Autoritățile ieșene au început pregătirile pentru Sărbătorile de iarnă. Instalațiile și decorațiunile din 2021 vor fi aproximativ la fel ca în anii trecuți. Anul acesta a fost cumpărat doar strictul necesar pentru înlocuirea instalațiilor defecte sau deteriorate care nu se mai pot utiliza. Până pe 1 Decembrie, centrul orașului va fi gata de sărbătoare. Un copil va aprinde, printr-o apăsare de buton, instalațiile montate în centrul Iașului

Autoritățile ieșene au început pregătirile pentru Crăciun. În oraș vor fi montate, în mare parte, aceleași instalații și decorațiuni ca în anii precedenți.

„Anul acesta nu s-au făcut achiziții spectaculoase, a fost cumpărat doar strictul necesar. Mai exact, câteva cutii de instalații, cu o lungime de 5 metri. Aceste instalații le vor înlocui pe cele defecte sau deteriorate, care nu mai pot fi refolosite. În rest, instalațiile de lumini vor fi aceleași pe care le-am folosit și în anii precedenți. Fiecare instalație, după ce trec sărbătorile, este depozitată și păstrată pentru a fi refolosită. În acest fel putem economisi”, a declarat Cristian Tudusciuc din cadrul SC Servicii Publice SA Iași.

În centrul Iașului, instalațiile se vor aprinde pe data de 1 Decembrie 2021.

„Abia a început montarea instalațiilor de Crăciun în oraș. Pe data de 1 Decembrie se vrea aprinderea instalațiilor în centrul Iașului, la fel cum s-a procedat și în anii precedenți”, a precizat Laurențiu Ivan, directorul general al SC Servicii Publice SA Iași (SPI).

Anul acesta, butonul pentru aprinderea decorațiunilor de Crăciun va fi apăsat în Piața Unirii de către un copil.

Câți brazi au fost pregătiți anul acesta pentru a înfrumuseța Iașul de sărbători

Pe lângă instalațiile de lumini care vor fi montate în Iași, Primăria a achiziționat 700 de brazi care urmează să fie plasați în oraș de către Serviciile Publice.

„Am reușit să cumpărăm 700 de brazi pentru a-i expune în oraș. Sunt 12 brazi mari pentru centrele de cartier și locurile publice, mai avem și brazi mai mici pentru școli și grădinițe și mai mulți brazi la ghiveci care vor înfrumuseța orașul. Prețul brazilor începe de la 10 euro, pentru cei mici, și poate ajunge până la câteva sute de euro, pentru brazii mari”, a declarat Laurențiu Ivan, directorul general al SPI.

La finalul Sărbătorilor de iarnă, reprezentații SPI încearcă să salveze brazii și să îi planteze în pepiniere.

„Am achiziționat brazi la ghiveci tocmai pentru că pot fi salvați, după finalizarea sărbătorilor, și plantați înapoi în pepiniere”, a mai spus Laurențiu Ivan.

Anul trecut, Primăria Iași a achiziționat alt lot de brazi.

Decorațiuni în formă de brazi, pe străzile orașului

SPI va instala decorațiuni în fiecare cartier.

„În Iași vor fi instalate, în mare parte, aceleași decorațiuni ca în anii precedenți. Am început deja lucrările de recondiționare a căsuțelor și facem verificările pentru instalațiile care vor fi montate în oraș. Singura noutate, dacă o putem numi așa, față de anii precedenți, o reprezintă decorațiunile în formă de brazi. Aceste decorațiuni sunt, de fapt, niște structuri de lemn îmbrăcate cu ghirlande, în așa fel încât să imite brazii la ghiveci. Aceste decorațiuni vor fi instalate în fiecare cartier”, a adăugat Laurențiu Ivan.

Vor fi montate ghirlande, instalații luminoase și ornamente în principal pe străzile din zona centrală a orașului, dar și spre periferie, în cartiere precum Păcurari, Alexandru cel Bun, Nicolina, CUG sau Tătărași. Anul trecut, în piețele din Iași, brazii au ajuns și la prețul de 1.500 de euro.




Comentarii
Adauga un comentariu