Titlurile zilei

Sacrificiul unei mame! Această tânără a mers 4 ore pe jos ca să economisească 5 lei, cât ar fi costat biletul de autobuz! Strânge bani pentru o casă după ce a rămas văduvă și cu doi copii

Publicat: 24 mai 2021
Un bărbat, o femeie și un copil mic la mijloc, stând pe canapea, un bărbat îmbrăcat într-o bluză cu dungi și o femeie blondă lângă el, un bărbat cu un copil în brațe, femeie cu tricou în dungi, un bărbat cu tricou roz și un bebeluș cu căciulă roz + două femei cu doi copii în brațe lângă o temelie de casă, Alina Apostol, primar comuna Ciortești, și Diana Condurache cu cei doi copii
După ce a rămas văduvă, Diana Condurache se descurcă foarte greu cu banii și își dorește să construiască o casă pentru copiii ei, iar pentru asta a mers 10 kilometri pe jos pentru a economisi bani

După ce a rămas văduvă și cu doi copii, Diana Condurache se descurcă foarte greu cu banii, iar cea mai mare dorință a femeii este să poată construi o casă pentru cei mici. Economisește fiecare leu, chiar a mers pe jos aproape 10 kilometri pentru a economisi 5 lei. Soțul femeii a murit în urmă cu aproape 10 luni, după ce a alunecat pe terenul de fotbal. În timp ce familia se pregătea de o petrecere, a avut parte de o înmormântare

Tânăra mămică Diana Condurache, care a rămas văduvă cu doi copii mici după ce soțul a murit în urma unui banal joc de fotbal, a mers pe jos aproximativ 10 kilometri pentru a economisi banii de autobuz. Diana Condurache are doar 23 de ani, iar după moartea subită a soțului Iulian Condurache, aceasta locuiește alături de cei doi copii la socri. Visul cel mai mare al femeii este să poată construi o casă pentru Alberto și Sofia. Alberto are 5 ani și este un copil tare cuminte, care îi duce dorul tatălui său de aproape 10 luni de când acesta a decedat, iar Sofia are numai doi ani și, din păcate, nu a apucat să petreacă prea mult timp cu tatăl său. Diana sacrifică fiecare leu pentru copiii ei.

„Am avut de făcut niște acte la primărie în comună și nu am vrut să cheltui bani pe autobuz. Am lăsat copiii la bunici, am luat-o pe sora mea mai mică și am plecat spre Ciortești. Nu e atât de scump microbuzul, dar când nu ai, și doi lei ți se par mulți. Am mers aproximativ două ore dus și alte două întors, că plouase și era noroi pe drum. La câte nenorociri se întâmplă în ziua de azi, nu am vrut să mă urc la nimeni în mașină.

De 5 lei cât dădeam pe microbuz, mai bine iau niște dulciuri pentru cei mici. Toți banii îi am împărțiți. În fiecare lună, 1.500 de lei îi pun deoparte pentru casă, iar restul sunt pentru copii. În fiecare zi cumpăr câte doi litri de lapte din sat, pentru că și băiatul și fata mănâncă lapte. Doi litri costă aproape 10 lei. Fata cea mică mânca lapte praf, dar era foarte scump și am fost nevoită să renunț la el. O cutie de lapte praf costa aproape 60 de lei”, a declarat Diana Condurache, soția bărbatului decedat.

Iulian Condurache ar fi împlinit 30 de ani anul acesta

Bărbatul locuia în satul Șerbești, comuna Ciortești, județul Iași, iar de aproximativ doi ani lucra în București, pe șantier. Iulian s-a stins după un banal joc de fotbal. Într-o după-amiază, după ce a terminat programul de muncă, Iulian a ieșit cu câțiva prieteni la o partidă de fotbal, care avea să fie ultima. A alunecat pe gazonul artificial de pe teren și s-a lovit puternic la cap.

„Au trecut aproape 10 luni și nu ne revenim. Pe 26 august 2021 se împlinește un an de când Iulian a murit, iar pe 22 iulie ar fi împlinit 30 de ani. Acuși, pe 19 iulie, Sofia împlinește 2 ani și istoria se repetă. Anul trecut, în loc de petrecerea de un an a fetiței am avut parte de înmormântare, anul acesta, după ce fetița împlinește doi ani, trebuie să-i facem lui de un an, cum se face. De aproape un an, mergem aproape zilnic la el la mormânt.

Când Alberto spune că îi este dor de el, mergem toți trei și stăm câteva minute acolo. Oricât încerc să nu mai cheltui bani și să termin casa, dacă copiii vor ceva, nu pot să le spun că nu le iau. Eu cât am fost mică nu am avut și nu vreau să treacă și ei prin asta. Am mers recent la Iași și le-am luat trotinetă, că au văzut la alții. Vreau să fie ei fericiți și să reușim să terminăm casa. Știu că Iulian are grijă de noi de acolo, de sus”, a mai precizat femeia.

Iulian a stat timp de două săptămâni în comă, iar medicii nu l-au mai putut salva. Bărbatul era mai mult plecat și își vedea foarte rar familia, iar acest lucru l-a măcinat mereu. Tragicul eveniment s-a produs cu câteva zile înainte ca fetița lor, Sofia, să împlinească un an, iar în loc de petrecere familia Condurache a avut parte de o înmormântare.

Diana își dorește o casă pentru cei mici și are nevoie de ajutor

Iulian și Diana Condurache, împreună cu cei doi copii, locuiau la părinții lui, unde reușiseră să construiască o cameră doar pentru ei. Aveau planuri mari împreună și toate au rămas acum pe umerii Dianei. Femeia, împreună cu cei mici, locuiește în aceeași cameră, dar nu mai pot sta foarte mult timp acolo din diferite motive. Conducerea Primăriei a început deja să-i sprijine în construirea unei noi locuințe și le-a oferit un loc unde au început lucrările.

„Diana este o mamă extraordinară și după cele întâmplate a rămas o femeie puternică și cu mult bun simț! Îmi doresc să o ajut, iar în urma postării mele pe Facebook foarte multe persoane s-au arătat interesate să îi întindă o mână de ajutor! Această familie chiar merită tot ajutorul nostru! Diana își dorește doar o casă pentru cei doi copii ai ei, nu vrea nimic mai mult. Ea nu așteaptă mila nimănui, muncește cu ziua și fiecare ban pe care îl are îl economisește să își termine casa. Provine dintr-o familie săracă, dar mereu a muncit să aibă o viață mai bună. Vom încerca în continuare să o ajutăm cu materiale de construcții și bani. Este o mamă foarte tânără, dar foarte luptătoare”, a declarat Alina Apostol, primarul comunei Ciortești.

Oricine dorește să ajute la ridicarea acestei case o poate face donând în contul: RO68BRDE240SV26882152400. Diana este o luptătoare. În edițiile anterioare ale „BZI” a fost prezentat cazul familiei Lăzărescu, din comuna Erbiceni, județul Iași, a căror casă s-a făcut scrum în noaptea de Înviere.

Comentarii
  • Mdah, se gindeste la aruncat banii pe pomana si nu la facut pentru copii mai mult decit casa aia. Pacat, dar nu e ea de vina ca educatia si societatea per total sint in mare cu vreo citeva secole in urma…

  • Telenovela de 2 lei. Cand s-a maritat si a vrut sa faca copii, sa gandit macar odata ca nu este deloc usor? A vrut maritit si copii, ia de aici. Viata e grea si dura. Sa iti asume respeonsabilitatea. Nu l-a intins mana, la munca.

  • Chiar merită tot sprijinul! Nimeni nu i-a în calcul că tatăl poate să nu mai fie în viață in momentul cand aduc pe lume copii. Dacă nu ajutați macar nu faceți comentarii răutăcioase.

  • Bravo d-na Rodica Muntenescu,va impartasesc aceeasi parere,ma cunoasteti.Se vede in articol ca familia a inceput fundatia casei si are armatura ridicata pentru continuarea stalpilor.Bietul om stia ca nu o sa ajunga sa taie motul la copil cand va face un an?Sper sa prind zile mai linistite la servici si sa fac o donatie pentru copii.

  • Tragedia e clara insa calatoria pana la comuna pe jos prin noroaie nu e de azi, si nu pare sa fie atat de dramatica pentru zeci de batrani care o fac zilnic (si nu apar in ziar). Drumurile din sat sunt doar noroaie in timp ce se construiesc noi biserici iar afacerile deghizate ale familiei supreme infloresc de la o zi la alta. PS. Vorbind de familia suprema, nu-i ocazie in care doamna primaro-preoteasa sa nu se pozeze.

Adauga un comentariu