News Flash:

Safety Agreement for Europe, un proiect dedicat securitatii muncii în constructii

13 Octombrie 2010
802 Vizualizari | 0 Comentarii
În perioada 30 septembrie - 3 octombrie 2010, a avut loc la Konya, în Turcia, reuniunea de proiect organizata  de catre Selcuklu Public Education Centre în cadrul proiectului international Grundtvig Safety Agreement for Europe la care au participat si 2 membri ai echipei de proiect de la Training Cons 2005 srl Iasi, alaturi de delegatiile partenerilor din Suedia, Lituania, Turcia, Portugalia si Italia.
Proiectul are ca beneficiari muncitori în constructii care au lucrat si intentioneaza sa lucreze în acest domeniu în afara tarii, centrându-se pe siguranta muncii si reducerea accidentelor de munca, mai ales în rândul muncitorilor imigranti. Training Cons 2005 srl a prezentat activitatile de training desfasurate în luna iulie 2010 în România, la Iasi, cât si celelalte activitati din proiect, asa cum s-a convenit initial între parteneri si în cursul întâlnirii anterioare din Suedia. În acest context, s-au prezentat datele rezultate în urma analizei si interpretarii chestionarelor aplicate participantilor - beneficiari la cursuri, precum si concluziile la care echipa din România a ajuns în urma activitatii de formare. Toate materialele au cuprins date statistice, analize sociologice si au fost ilustrate cu imagini din timpul desfasurarii cursurilor.
La Konya, întâlnirea a stat sub semnul bunei colaborari stabilite între parteneri si s-au precizat, totodata,  responsabilitatile fiecarui partener pentru urmatoarea perioada. De asemenea, s-a creat oportunitatea de a merge pe un santier modern, al firmei de constructii Seha Yapi (Seha Construction), o firma care construieste cladiri ultramoderne, destinate ca sedii de companii, ca blocuri de locuinte, unele cu aspect de zgârie-nori (s-a vizitat atât sediul firmei situat într-o cladire de 42 de etaje, cât si cel mai recent santier aflat în lucru). S-a organizat vizitarea unui santier arheologic din perioada neolitica aflat la Catalhoyuk (unde se regasesc obiecte din neolitic, perioada hitita, frigiana, greaca, romana, bizantina si se poate admira arhitectura timpului aflata în proces de cercetare – spatii de locuit sub pamânt, cai de comunicare, locuri pentru întâlnire), precum si a unei fabrici de produse zaharoase ultramoderne la Cumra. În scopul schimburilor culturale s-a vizitat Moscheea lui Mevlana, unde partenerii au putut vedea mormântul acestuia, si obiecte de cult apartinând lui Mevlana sau discipolilor sai. În ultima seara partenerii au fost invitati la Sema ceremony, traditionala ceremonie inspirata din filosofia lui Mevlana, ceremonie care cuprinde dansul dervisilor rotitori.
Participantii au apreciat programul reuniunii de proiect, iar spatiul Konyei s-a dovedit foarte primitor si agreabil. S-a demonstrat înca o data importanta unor actiuni în parteneriate internationale, care pot fi astfel cunoscute de catre toti cei interesati în mod direct, sau indirect, mai ales ca este vorba de un domeniu care cunoaste o larga dezvoltare – cel al constructiilor, spre care se îndreapta foarte multi concetateni de-ai nostri si de pretutindeni.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

konya turcia
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2410 (s) | 22 queries | Mysql time :0.133022 (s)