National

Saftoiu, acuzat ca ar fi concesionat familiei Voiculescu terenul pe care se afla sediul TVR

Publicat: 29 iul. 2013
1

Lucia Hossu Longin, membru in Consiliul de Administratie al TVR, il acuza pe presedintele institutiei, Claudiu Saftoiu, ca ar fi concesionat abuziv sediul televiziunii publice, din cartierul primaverii catre trustul Intact, controlat de familia Voiculescu. Intr-o scrisoare deschisa adresata presedintelui si directorului general al Televiziunii Romane, Lucia Hossu Longin ii cere explicatii lui Claudiu Saftoiu despre posibila concesionare a sediului TVR, din strada Moliere, fara acordul Consiliului de Administratie, transmite Romania TV.

Potrivit realizatoarei „Memorialului durerii”, beneficiarul concesiunii ar fi trustul de presa Intact, condus de Camelia Voiculescu.

„Camelia Voiculescu a vizitat sediul TVR din Moliere, insotita de dl. Mihai Enea si alte doua persoane. Ea a marturisit ca acest teren si studiourile, Arhiva, Garajul etc., ii sunt concesionate «din gard in gard». I s-a permis sa vizioneze toate cladirile si chiar a vrut sa intre la TVR Cinema (…). Este de o gravitate fara seaman acest proiect de concesionare, este un jaf la adresa Televiziunii Publice.

Consiliul de Administratie al TVR nu a fost informat cu privire la aceste tratative cu Trustul Intact”, se mentioneaza in scrisoare adresata lui Claudiu Saftoiu. Lucia Hossu Longin il roaga pe presedintele TVR sa stopeze orice incercare de instrainare a spatiilor TVR, iar la proxima intalnire a Consiliului de Administratie, sa informeze membrii cine a dat voie Cameliei Voiculescu sa viziteze si sa prospecteze sediile TVR.

In sediul din str. Moliere a functionat TVR in primii ani de la infiintare, aici functionand un corp de administratie, o cladire de studiouri, depozite, garaje etc. Terenul aferent este de 12.100 de metri patrati, situat in zona de lux a Capitalei, unde metrul patrat sarea de 5.000 de euro inainte de izbucnirea crizei imobiliare. Valoare totala a terenului se ridica si in prezent la cateva zeci de milioane de euro.

Nu este prima oara cand conducerea TVR vrea sa instraineze sediile si terenurile televiziunii publice. Anul trecut, grupul de lucru al SRTV, care cauta solutii pentru redresarea institutiei, a venit cu o propunere cu iz de afacere imobiliara. Concret, s-a propus vanzarea efectiva a cladirilor si terenurilor Televiziunii Romane din Calea Dorobantilor si de pe strada Moliere, iar din banii obtinuti sa se construiasca un nou sediu in Pipera.

„Propunerea cea mai logica este ca SRTV sa primeasca finantarea unui proiect de construire a unui nou telecentru in spatiul din Pipera, urmand ca spatiile si cladirile din Calea Dorobanti si din Moliere sa fie eliberate dupa mutarea in noul telecentru. Un astfel de proiect ar putea fi finantat cu usurinta daca SRTV ar primi in proprietate terenul si cladirile pe care acum le are in administrare, pentru a putea fi folosite la garantarea unui imprumut umbrela. Sau, ca varianta, Ministerul Finantelor ar putea vinde aceste proprietati pentru a finanta proiectul din Pipera, urmand ca pana la finalizare SRTV sa stea cu chirie in spatiile actuale”, se mentiona in Hotararea Consiliului de Administratie 106, din august 2012.

Adauga un comentariu