International

Sah mat pentru Vladimir Putin in razboiul strategic dintre SUA si Rusia

Publicat: 02 ian. 2017
1
SUA si Rusia duc un razboi strategic pentru a-si consolida fiecare zonele de influenta in lume. Cu toate acestea, la sugestia lui Donald Trump, care le cerea rusilor sa reia cursa de inarmare nucleara, oamenii lui Vladimir Putin s-au vazut nevoiti sa zica pas, pentru ca Rusia nu dispune de fondurile necesare unei astfel de operatiuni.
„In cei 25 de ani de la destramarea Uniunii Sovietice, pe fondul suplimentarii capacitatilor militare in apropierea frontierelor, Rusia a recurs ocazional la amenintari nucleare ca reactie la provocarile din partea Statelor Unite. Dar reactia de tacere dupa recenta sugestie facuta de Donald Trump, presedintele-ales al SUA, privind suplimentarea arsenalului nuclear american reflecta o realitate economica diferita pentru Rusia, una in care Kremlinul isi da seama ca nu isi permite sa tina pasul cu o noua cursa a inarmarii nucleare”, noteaza Stratfor.

Citeste si: Obama limiteaza optiunile lui Trump (New York Times)

Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului, a transmis ca Rusia nu va lua parte la o noua cursa a inarmarii, asa cum a venit semnalul din partea noului presedinte al SUA, Donald Trump.

Citeste si: SOC! Afirmatiile lui Donald Trump care au aruncat serviciile secrete in aer!

„In ultimii ani, Rusia s-a folosit de informatiile despre suplimentarea arsenalului american pentru a justifica propriile activitati de inarmare, dar efectele pe care le-a avut dezastruoasa politica a URSS din anii 1980 in privinta cheltuielilor pentru aparare au impulsionat Moscova sa ia o pauza. Tonul mai moderat al Rusiei nu inseamna ca va face vreun pas inapoi in materie de aparare, ci mai degraba ca Administratia de la Kremlin nu vrea sa repete istoria cresterii exagerate a cheltuielilor militare care au accelerat disparitia URSS”, subliniaza Stratfor.
Adauga un comentariu