Sport

Sahisti ieseni medaliati la Campionatele Europene de juniori de la Praga

Publicat: 29 aug. 2016
1

Delegatia României a obtinut o medalie de argint, una de bronz si un loc 5 la Campionatele Europene de juniori la sah desfasurate la Praga, informeaza site-ul oficial al federatiei române de specialitate.

Revelatia au constituit-o cei mai mici participanti: Matei-Valeriu Mogîrzan (C.S.Sfinxul Iasi) medalie de argint la grupa baieti 8 ani, si Lia-Alexandra Maria (C.S.M.Bucuresti) medalie de bronz la grupa fetelor de 8 ani.

Ieseanca Miruna-Daria Lehaci (C.S.Politehnica Iasi) a avut o comportare buna la grupa fetelor de 12 ani si s-a clasat pe un onorabil loc 5.
Delegatia tarii noastre a fost condusa de antrenorii Ciprian Nanu si Claudiu Iordache. Competitiile au fost foarte puternice, cu o participare de 1.310 juniori din 49 de tari europene.

Clasamentul pe medaliile obtinute este : 1.Rusia – 15 medalii cu 132 sportivi , 2.Spania – 3 medalii cu 33 sportivi, 3. Armenia – 21 sportivi, 4.România – 36 sportivi si 5.Turcia – 39 sportivi cu câte 2 medalii; înaintea unor tari cu mare traditie în sah ca Polonia, Azerbaidjan, Ungaria, Germania, Bulgaria, Cehia sau Georgia care au obtinut doar câte o medalie.
Viitoarea editie a CE de juniori va avea loc în România, la Mamaia, în perioada 3 – 14 septembrie 2017.

Adauga un comentariu